Samsung girişimi ve büyüme hikayesi

Samsung girişimi ve büyüme hikayesi

Bu konuda siz değerli üyeler için Samsung girişimi ve büyüme hikayesi konusundan bahsedeceğiz. O zaman hemen konumuza geçelim.

Günümüzde Samsung denilince akla telefonlar geliyor fakat 1930’lu ve 1940’lı yıllarda Samsung denilince insanların akıllarına gıda firması geliyordu. Samsung, günümüzde bir teknoloji firması olsa da o zamanlarda henüz teknoloji ile ilgilenmiyordu. Samsung hayranlarının ve teknoloji meraklılarının Samsung şirketi hakkında bilmesi gereken birçok detay yer alıyor.

Samsung girişimi ve başarı hikayesi

1938 yılında gıda sektörüne giren Samsung, Güney Kore’de kurulan bir işletme idi. Henüz o zamanlar bir teknoloji markası olmayan bu şirket, diğer ülkelere meyve, sebze veya balık gibi kurutulmuş gıdalar göndererek ihracat yapıyordu. Bu süre zarfında oldukça başarılı olan firma İkinci Dünya Savaşı ile birlikte maddi açıdan etkilenmiş bir marka olsa da kısa sürede kendini tekrar toparlamaya başladı. Bu toparlanmanın ardından bir de Kore Savaşı ortaya çıkınca şirket bir kez daha etkilendi.

60’lı yıllara kadar genel olarak gıda sektöründe büyüyen şirket 60’lı yıllardan sonra elde ettiği sermaye ile teknoloji sektörüne adım atmaya başladı. Teknoloji sektörüne giren Samsung, ilk olarak basit elektronik parçalar üretiyordu. İlerleyen zamanlarda televizyon üretimine başlayan şirket, bu yıllarda uzay ve tıp araştırmaları yaparken aynı zamanda elektronik ve teknoloji alanında da kendini geliştiriyordu.

Samsung girişimi ve büyüme hikayesi

70’li yıllarda telefon sektörüne geçiş yapmak isteyen firma, ilk olarak bir ankesörlü telefon üretti. Bunun yanı sıra o yıllarda savunma araçları, faks makinesi ve yazıcı gibi çeşitli teknolojik ürünler üreten Samsung, 80’li yıllarda çok uluslu şirket haline geldi.

80’li yıllar ile birlikte 4 ana bölüme ayrılan Samsung teknoloji, kimya, gıda ve mühendislik sektörüne ağırlık verdi. Samsung her ne kadar teknoloji alanında tanınsa da günümüzde bazı gökdelenlerin yapımında Samsung’un da payı bulunuyor.

90’lı yıllarda cep telefonu üretimine hız kazandıran Samsung, 2000’li yıllarda bu sektöre daha fazla ağırlık veriyor. Bilindiği üzere 2000’li yıllar henüz Android ve iOS’un ortaya çıkmadığı, her telefonun kendine özgü işletim sisteminin olduğu yıllar. 2000’li yılların ilerleyen dönemlerinde ortaya çıkan ve Google tarafından geliştirilen Android, Samsung için güzel bir fırsat oldu. Samsung, o dönemden beri telefonlarında Android işletim sistemi kullanıyor.