Galaxy S8 Kırmızı Ekran Sorunu açıklaması

Samsung, Galaxy S8 İçin Kırmızı Ekran Açıklaması Geldi

Bu senenin en iddialı akıllı telefon modellerinden biri olarak gösterilen Samsung Galaxy S8 akıllı telefonları satışa çıktı. Birçok ülkede kullanıcılara ulaştırılan akıllı telefonların satışa çıkmasından sonra ise ilginç bir sorun gündeme geldi. Telefonların kırmızı ekranla geldiği belirtilen sorun için sonunda Samsung açıklama yaptı.

Note 7 akıllı telefonlarında yaşanan batarya sorunları teknoloji devi Samsung için yeni bir dönem noktası olmuştu. Telefonların bataryalarında yaşanan sıkıntı akıllı telefonların bir bir alev almasına neden olmuş ve tarihinde ilk defa Samsung’un bir akıllı telefon modelini toplatmasına yol açmıştı. Telefonun sistemsel bir arızası olduğu gerekçesiyle tüm modellerin toplatılmasına karar veren Samsung daha sonra ise Note 7 akıllı telefonlarının üretimini de durdurma kararı almıştı.

Alınan tüm bu kararın ardından ilk defa bir akıllı telefon modelinden vazgeçmek zorunda kalan Samsung’un yaşanan bu olumsuzlukları unutturmak için Galaxy S8 akıllı telefonlarına ekstra özen gösterdiği belirtilmişti. Telefonların hem sunacağı teknolojiler hem de telefonların sağlamlığı konusunda bir daha sıkıntı yaşamamak isteyen Samsung’un hemen her testi çok daha kapsamlı ele aldığı da açıklanmıştı. Tüm bunlarla beraber satışa çıkan akıllı telefonların satışa çıkışının hemen sonrasında yaşanan kırmızı ekran sorunu bir kez daha kafaları karıştırdı. Merakla beklenen Samsung Galaxy S8 kırmızı ekran açıklaması için marka sonunda resmi açıklamasını da yaptı.

Samsung Galaxy S8 Kırmızı Ekran Sorunu Üretim Hatası Değil

Kısa süre önce yapılan resmi açıklamayla beraber yaşanan sorunun üretim kaynaklı bir sorun olmadığı belirtildi. Modellerde herhangi bir üretim hatası olmadığı belirtilen akıllı telefon serisinin sadece birkaç modelinde böyle bir ekran sorunu oluştuğu ve bunun mini bir yazılımsal sorun olduğu belirtildi.

Galaxy S8 Kırmızı Ekran

Sorunu çözmek için ise tek yapılması gerekenin ekran parlaklık ayarlarının değiştirilmesi olduğu belirtiliyor. Fakat bu açıklamalardan sonra aksi yönde de iddialar gelmeye devam ediyor. Akıllı telefon alanında otorite olarak kabul edilen bazı kesimlerden gelen açıklamalar ise tam tersi yönde ifadeler içeriyor.

Telefonlarda Sorun Olabilir Mi?

Bir diğer açıklamalara göre telefonun grafik biriminde sorun olabileceği iddiası gündeme geldi. Grafik biriminde sorun yaşandığı iddiası ise somut bir delil elde edemedi. Özellikle akıllı telefonların parlaklık değerini değiştirdiğinizde sorunun çözülmesi ve renk ayarlarıyla beraber kırmızı ekran sorununun ortadan kalkması Samsung’un yeni seri akıllı telefonları için yaptığı açıklamaları doğrulamakta.

Marka bu konuda net bilgilere dayanarak telefonlarda kesinlikle bir sorun olmadığını söylemeye devam ediyor. Yapılan testlerde de zaten sorunların benzer mini çözümlerle sonuca ulaşıyor olması Galaxy S8 kırmızı ekran sorununun ciddi bir sıkıntı olmadığını gösteriyor. Bakalım yeni seri akıllı telefonlarda yaşanan kırmızı ekran durumu hakkında yeni kararlar alınacak mı? Samsung’un bu konuda atacağı adımlar neler?