Samsung Galaxy S8 bixby 1 1

Samsung Galaxy S8 Bixby İddialarıyla Gündemde

Samsung Galaxy S8 akıllı telefon dünyasının en sevilen modellerinden biri oldu. Piyasaya çıkış yapmasının ardından Samsung’un en çok kazandıran telefonlarından biri olması beklenen yeni serinin şimdilerde sanal asistanıyla ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı. Bixby sanal asistanında dil sorunu olduğu yönünde iddialar cevap buldu mu? İşte detaylar.

Akıllı telefon pazarının en büyük yeniliklerinden birine imza atan teknoloji devi Samsung, uzun süredir beklenen değişikliklerine Samsung Galaxy S8 akıllı telefonlarıyla adım atmıştı. Teknoloji devi yaptığı çalışmalarda yeni nesil akıllı telefonlarına hem yeni tasarım hem de yeni donanım özellikleri eklemiş ve bu yönü ile epey bir öne çıkmıştı. Telefonun tasarımı ve teknik özelliklerde yapılan değişiklikler bir yana dursun Samsung’un amiral gemisi akıllı telefonlarında marka adına birçok ilke de imza atılmıştı. Bunlardan birisi de Bixby sanal asistan oldu.

Özel bir fiziksel tuş ve oldukça gelişmiş bir yapay zeka ile gelen Samsung Galaxy S8 akıllı telefonlarının gayet başarılı bulunan sanal asistanı hakkında son günlerde ise bazı iddialar ortaya atılıyor. Ortaya atılan iddialara göre telefonların sanal asistanında dil sorunu yaşandığı belirtiliyor. Bixby sanal asistanında yaşandığı iddia edilen Bixby sanal asistanının özellikle İngilizce dilinde cümle kurmakta bir hayli zorlandığı belirtiliyor. Devrik cümlelerin kurulması bir yana dursun bazı kelimelerin çevirinin de yapılamadığı yönünde iddialar var.

Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8 Bixby Sorunu Gerçek Mi?

Bu noktada Wall Street tarafından yapılan habere göre asistanın İngilizce dilinde yaşadığı sorun doğrudan kullanımı da etkiliyor. Verilen komutların algılanmasında da İngilizce dilinde sıkıntılar olduğunun iddia edilmesinden sonra özellikle Amerika genelinde telefonun satışlarında ciddi bir düşüş yaşanabileceği de belirtiliyor.

Fakat şu an için konu hakkında Samsung bir açıklama ya da doğrulama yapmadığı için tam net olarak sanal asistanın dil algılamasında sorunlar var demek yanlış olur. Şimdilik piyasanın en iyi akıllı telefonlarından biri olması ve en çok satan akıllı telefonlardan biri olması Samsung Galaxy S8 için daha birçok iddianın ortaya çıkmasına da neden olacak gibi. Özellikle sanal asistan konusunda nasıl bir karar alınacağı ise tüm bu iddiaları da etkileyecek.