Note 8 Lansmani

Samsung Galaxy Note 8 Türkiye Lansmanında Neler Yaşanandı?

İstanbul’a gerçekleştirilen Samsung Galaxy Note 8 Lansmanına bir çok ünlü isim katıldı. Ünlü isimlerden bazları Galaxy Note8’i ilk defa deneyimleyerek düşüncelerini aktardılar. Karikatür sanatçısı Erdil Yaşaroğlu, moda tasarımcısı Arzu Kaprol, girişimci ve fütürist Alphan Manas, şef Arda Türkmen, moda fotoğrafçısı Tamer Yılmaz ve iç mimar Esra Kazmirci’nin yeni Galaxy Note8 hakkında düşünceleri şu şekilde.

Açılış konuşmasında Samsung Electronics Türkiye Başkanı DaeHyun Kim, “Note kullanıcılarının markamıza olan bağlılığı bize daha büyük işler yapmamız için ilham veriyor” açıklamasında bulundu. Samsung olarak keşfedilmemiş alanlara cesur yatırımlar yaparak yeni teknolojiler geliştirmeye ve kullanıcıların hayatına değer katmaya devam edeceklerini vurgulayan DaeHyun Kim, bunun tarafsız değerlendirmelere de yansıdığını belirtti. DaeHyun Kim: “Interbrand tarafından gerçekleştirilen “En İyi Global Markalar” araştırmasında bir sıra daha yükselerek 6. sıraya çıktık ve marka değerimizi %9 arttırarak 55 milyar dolara ulaştık” açıklamasında bulundu.

DaeHyun Kim‘in açıklamasının sonrasında sözü devir alan Samsung Electronics Türkiye Mobil İş Birimi Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen ise Galaxy Note8’i Türkiye’de ilk kez deneyimleyen 6 konuğu sahnede ağırladı. Tansu Yeğen: “Sonsuz Ekran tasarımı, gelişmiş S Pen ve optik görüntü sabitleme özellikli Çift Kamera, Galaxy Note8’i farklılaştırıyor.” ifadelerini kullandı.

Davetli olan ve sektöründe öncü isimlerin ise, Galaxy Note8’in hayatlarına getirdikleri kolaylıkları diğer izleyicilerle paylaştılar.

Hangi Ünlü Galaxy Note8 için Ne Dedi?

Şef Arda Türkmen, yeni Note’un mutfakta çalışırken işini pratikleştiren birçok özelliğe sahip olduğunu belirterek “Note8 şimdiye kadar hiç hayal etmediğim bir kolaylığı mutfağıma taşıdı. Telefonuma mutfakta yağ veya un gelmesinden rahatsız olmadım çünkü Note’u musluğun altında rahatlıkla temizledim” dedi.

Fotoğraf Sanatçısı Tamer Yılmaz: “Her iki kameranın da optik görüntü sabitleyicisine sahip olması özellikle gece çekimlerinde çok başarılı sonuçlar veriyor” dedi.

Moda tasarımcısı Arzu Kaprol: “S Pen ile zum yaparak kumaş fotoğraflarındaki detayları inceleyebilmem beni en çok heyecanlandıran özellik oldu” dedi.

Erdil Yaşaroğlu : “Karikatürlerimi telefonumun ekranına çizerek doğrudan dijitale aktarmak hayatımda önemli bir fark yarattı” dedi.
Girişimci ve fütürist Alphan Manas: Cümleler ve para birimleri için de kullanılabildiğine vurgu yaparak “Ben en çok Bitcoin’i TL’ye çevirmek için bu özelliği kullanacağım” dedi.

İç mimar Esra Kazmirci :“Çocuklarımla ilgilendiğim anlarda, işle ilgili bir geri bildirimde bulunmak zorunda kalırsam artık bunu çok hızlı bir şekilde ve çocuklarımın yanından ayrılmadan yapabiliyorum” dedi.

Samsung Galaxy Note8; Gece Siyahı, Orkide Grisi ve Altın Sarısı renk seçenekleriyle 4999TL’den satışa sunuldu.

Samsung Galaxy Note 8 Ürün Özellikleri Nedir ?

Ekran
6.3-inç Quad HD+ Super AMOLED, 2960×1440 (521ppi)
Varsayılan çözünürlük Full HD + Ayarlar’dan QUAD HD + (WQHD +) olarak değiştirilebilir.
Kamera
Ana: İkisi de Optik İmaj Sabitleyiciye sahip Çift Kamera Dual OIS
– Geniş-Açı: 12MP Dual Pixel AF, F1.7, OIS
– Telefoto: 12MP AF, F2.4, OIS
– 2X optik zoom, 10X dijital zoom
Ön: 8MP AF, F1.7
Kasa
162.5 x 74.8 x 8.6mm, 195g, IP68
(S Pen: 5.8 x 4.2 x 108.3mm, 2.8 g, IP68)
*IP68 toza ve suya dayanıklılık derecesine sahip. 30 dakikaya kadar 1.5 metreye kadar tatlı suya batırılmış test koşullarına dayanır.
AP (uygulama İşlemcisi)
Octa core (2.3GHz Quad + 1.7GHz Quad), 64bit, 10nm işlemci
Octa core (2.35GHz Quad + 1.9GHz Quad), 64bit, 10nm işlemci
*Pazarlara ve mobil operatörlere göre değişiklik gösterebilir.
Bellek
6GB RAM (LPDDR4), 64GB* Pazarlara ve mobil operatörlere göre değişiklik gösterebilir.
Pil
3,300mAh
WPC ve PMA ile kablosuz şarja uyumlu
QC 2.0 uyumlu Fast Charging /Hızlı Şarj
İşletim Sistemi
Android 7.1.1

LTE Cat. 16
Bağlantı
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), VHT80 MU-MIMO, 1024QAM,
Bluetooth® v 5.0 (LE up to 2Mbps), ANT+, USB Type-C, NFC, Location (GPS, Galileo*, Glonass, BeiDou*)
*Galileo ve BeiDou kapmaması sınırlı olabilir.
Sensörler
İvme ölçer, Barometre, Parmak İzi Sensörü, Jiro Sensör, Jeomanyetik Sensör, Salınım Sensörü, Nabız Ölçer, Yakınlık Sensör, RGB Işık Sensörü, İris Sensörü, Basınç Sensörü
Kimlik Doğrulama
Kilit Yöntemi: Şekil, Rakam, Şifre
Biyometrik Kilit Yöntemleri: İris Tarayıcı, Parmak İzi Tarayıcı, Yüz Tanıma
Ses Formatları
MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, DSF, DFF, APE
Video Formatları
MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM