Samsung 20 milyondan fazla Galaxy S8 akilli telefonu sevk etti

Samsung 20 milyondan fazla Galaxy S8 akıllı telefonu sevk etti

Galaxy S8, önümüzdeki 10’uncu yıl dönümü olan iPhone’nun piyasaya sürülmesi ile 2017’de bir dayanak bulmak adına uğraşacağı herhangi bir endişe olursa, Samsung’un en son amiral gemisini piyasaya sürdükten sonraki günler, haftalar ve aylardaki endişeler hafifleyebilir. Perşembe günü, Pazar araştırma firması Strategy Analytics’ten alıntılanan The Investor  , Samsung’un 20 milyonun üzerinde Galaxy S8 birimi sevk ettiğini bildirdi.

Firma tarafından derlenen veriler, Samsung’un 21 Nisan’da telefonun yayınlanmasından bu yana Samsung’un günde 278.000 Galaxy S8 telefon gönderdiğini gösteriyor. Bu Haziran ayına kadar 19.8 milyon sevkıyat yapıyor ve bu da 20 milyon sevkiyatı temmuz ayı sonuna kadar makul bir beklenti olduğunu gösteriyor.

Yatırımcı notları, Samsung’un mobil bölüm şefi Koh Dong-Jin Galaxy S8 lansmanından sonra aynı üç aylık dönemde % 15 oranında Galaxy S7 outsold olan bir medya olayı geçen ay söyledi. Ardından bir konferans görüşmesinde, şirket, bazı bölgelerdeki S8 satışlarının, S7’nin önceki ayın aynı döneminde iki kat arttığını belirtti.

Apple, bu sonbaharda iPhone 8 / iPhone X / iPhone Pro ile kafalarını çevirip rekor kırdığından emin olmasına rağmen, Samsung aradaki adımdan fazlasını yaptı. Bu noktada tüketicilerin Not e 7’deki fiyaskodan daha fazla şüphe ettiğini açıkça ortaya koydu. Ve Galaxy S8’in başarısının üstünde, Samsung, 23 Ağustos’ta NYC’de düzenlenecek bir etkinlikte Galaxy Note 8’i tanıttığında topu sürmeye devam edecek.