putin-facebook

Rusya Facebook Üzerinden ABD Seçimlerini Etkiledi mi?

Geçtiğimiz yıl Amerika’da yapılan başkanlık seçimleri ile ilgili bomba gibi bir iddia ortaya atıldı. Facebook’ta vatandaşların tercihini etkilemek için 80 bin içerik paylaşıldı ve 126 Milyon kişiye ulaşıldı.

Wall Street Journal’da yayımlanan bir habere göre Rusya tarafından desteklenen birtakım aktörlerin 2.2 Milyar üyesi bulunan Facebook üzerinden 80 bin içerik paylaştığı ve bu içeriklerin yaklaşık 126 milyon kişiyi etkilediği vurgulandı.

Facebook Üzerinden İnsanları Etkilediler!

Yayımlanan haberde Rus aktörlerin milyonlarca insana ulaştığı ve seçimde etkin rol oynadığı belirtiliyor. Facebook tarafından 2 ay önce sadece Ruslara 3 bin reklam satıldığı ifade edildi! Bu rakamlarda iddiaları doğrular nitelikte! Öte yandan Rusya ile ilişkili hesapların geçtiğimiz seçimlerde ABD seçimi ile alakalı 1.4 milyon tweet atması hiçte önemsiz görülmeyecek bir detay.

İnternet üzerinden partilerin ve siyasilerin kampanya düzenlemesi gayet normal ancak farklı ülkeler tarafından yapılan bu tür girişimler sadece Amerika için değil birçok ülke için sorun teşkil etmekte. Sosyal medya siteleri ve birçok internet mecrası üzerinden kitleleri yöneten ülkeler siyasi olarak ülkeleri etkilemekte! Bu da ülkelerin güvenliği açısından oldukça riskli bir durum!