Humanity Star

Rocket Lab Uzaya İnsan Yapımı Yıldız Yollayacak!

Rocket Lab tarafından fırlatılacak olan “Humanity Star” adındaki bir uydu, tüm dünya dünyadan gözlemlenecek bir insan yapısı olacak.

Uzay alanına girişini kutlamak amacıyla bir uydu fırlatacak olan Rocket Lab firması tüm dünyanın dikkatini çekmeyi planlıyor. Humanity Star yani İnsanlık Yıldızı adını verdikleri disko topunu andıran bir uyduyu dünya yörüngesine fırlatacaklar. Toplam 65 farklı yüzeye sahip olan bu yapı karbon fiber maddesinden oluşuyor. Mart ayında yörüngeye fırlatılacak olan uydu bütün yıl boyunca gökyüzünde parıldayarak büyük bir reklam yapacak gibi duruyor.

Rocket Lab’ın kurucusu Peter Beck yaptığı açıklamalarda, yansıtıcı özelliği bir hayli yüksek ve disko topuna benzeyen bu uydu fırlatıldıktan sonra tüm dünyanın ilgisini çekecek, bu sayede dünyanın yeni bir odak noktası haline gelecek dedi. “Dünyanın neresinde olursanız olun veya hayatınızda neler oluyorsa olsun, gökyüzüne baktığınızda İnsanlık Yıldızı’nı görebileceksiniz” açıklamalarında bulundu.

Uzay Yarışının Yeni Adayı Rocket Lab

10 yıl önce Peter Beck tarafından kurulmasının ardından bu yana bir hayli büyük bir ilerleme kat eden Rocket Lab SpaceX ve Blue Origin gibi firmalara rakip olması bekleniyor. Ancak firma bu firmaların aksine uzaya daha küçük kargolar taşımakta.