Snapdragon 636 1

Qualcomm, Snapdragon 636 mobil platformunu duyurdu

Qualcomm’un Snapdragon 636 mobil platformu 600Mbps’lik yüksek hızda indirmeyi destekliyor ve yüzde 40’lık bir oranda performans artışı ile yüzde 10’luk bir oranda oyun performansı sunuyor.

Qualcomm, hem cihaz performansı hem de oyun ve ekran konusunda ciddi gelişme sunacak olan Snapdragon 636 mobil platformunu kısa süre önce tanıttı.

Qualcomm Teknoloji Ürün Yönetim Başkan Yardımcısı Kedar Kondop’in Salı günü Hong Kong’da gerçekleşen 4G/5G etkinliğinde duyurulan yeni bir mobil platform olan Snapdragon 636 ile 630 karşılaştırıldığında cihazda yüzde 40’lık bir performans artışısı ve Qualcomm Kryo 260 CPU’nun kullanıldığı açıklandı.

Qualcomm Adreno 509 GPU ise oyun ve tarama performansı olarak yüzde 10’luk bir artış sağlayacak. Bunların yanı sıra Görsel işleme ve Qualcomm’un TruePlatte ile EcoPix özellikleri ekranı çok daha iyi hale getiriyor. Ultra geniş FHD + görüntüler desteklenecek.

X12 4G LTE modemin 600Mbps’lik bir indirme hızını desteklediği açıklandı.

Yeni platformda pürüzsüz zoom, çok daha hızlı otofokus ve gerçeğe yakın renk desteği, gecikme olmadan deklanşör, 24MP çekim gibi bir çok özellik destekleniyor. Ayrıca Hi-Fi ses ve kayıpsız ses dosyaları çalınabilecek.

Qualcomm’un yeni işlemcisi Snapdragon 636’nın önümüzdeki ay sevk edilmesi bekleniyor. Bunun yanı sıra Mayıs ayında Snapdragon 660 ve 630 mobil işlemci tanıtımları da yapılabilir.