4b829922 513b 444c 9d10 d625c3256fed 1

PlayerUnknown’s Battlegrounds Çin’in yönetim biçimi için “değiştirilecek”

Tencent, PUBG’nin Çin’deki yayımcılık haklarını satın aldı ve oyunu ülkenin yönetim biçimine uyarlamak adına bazı köklü değişimler yapacak.

Son zamanların en popüler oyunlarından birisi olan PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG), yakın tarihte Çinli oyuncuları için biraz değişecek. Oyunun dağıtımcısı olan Tencent, PUBG’nin yapımcısı Bluehole ile anlaşarak oyunda bazı değişiklikler yapılmasını istedi. Elde edilen bilgilere göre yapılacak değişiklik oyunu oynayan bireylere sosyalizm duygusunu aşılayacak. Bunu sağlayabilmek adına oyun içerisinde birlikte çalışmayı teşvik eden, takım oyununun önemini vurgulayan unsurlar artırılacak ve ön plana çıkarılacak.

visual main

Tencent, değişikliklerin yanı sıra oyuna bazı eklemeler de yapacak. Bu eklemeler arasında Çin kültürünü ve değerlerini gösteren, oyunculara sevdirmeyi amaçlayan küçük ayrıntılar da yer alacak. PUBG topluluğu ve oyuncuları Bluehole’un böyle bir karar alıp oyunun değiştirilmesine izin vermesine karşı çıktı. Ancak bu kararın şirketin karını büyük oranda yükselteceği düşünülürse, Bluehole’un doğru bir hamle yaptığı söylenebilir.