Apple Haritalar 1

Profesyoneller Gibi Apple Haritaları Kullanmak İçin 4 İpucu

Apple’ın yerel Haritalar uygulaması 2012’de Eylül ayında iOS 6 ile birlikte piyasaya sürüldü. Apple haritaları rapor edilen yanlışlıklar nedeniyle bazı aksamalara maruz kaldı. İlk sıkıntılarından bu yana hızla pazar payı kazanmıştır, ancak birçok iOS kullanıcısı için nispeten yabancı kalmaya devam edebilir. Apple haritalar uygulamasını nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız, daha verimli kullanmanıza yardımcı olacak dört ipucu.

Bir Pin Bırak

Bir pin bırakarak, adresiniz olmayan ancak genel konumunu bildiğiniz bir yere gitmek için harika bir yoldur. Bırakmak için haritaya dokunun ve basılı tutun. Pim oraya vardıktan sonra, ona yol tarifi alabilir, yeni bir kişi oluşturabilir, mevcut bir kişiye ekleyebilir ve bir buluşma noktası oluşturmak için mükemmel olan arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Arkadaşlarınızın adreslerini eklemek için de harika bir yol – sadece bir pim bırakın ve evdeyken iletişim bilgilerine yer ekleyin.

Apple Haritalar

Pusula Modunu Etkinleştir

Pusula modu özellikle şehir dışındaysanız kullanışlıdır. Haritayı bulunduğunuz yöne döndürecek ve kendinizi çevrenizle yönlendirmeyi çok daha kolay hale getirecektir. Sol alt kısımdaki Konum düğmesine dokunarak pusulayı etkinleştirebilirsiniz. Harita size ortalandıktan sonra, tekrar dokunun ve konum göstergenizin önünde mavi bir ışık yörüngesi görünecek ve sağ üstte, hareket ederken dönecek şekilde kuzeye dönecek şekilde bir pusula görünecektir.

Kendinize Bir .vcf Gönderin

Haritaların OS X sürümü, çevrimdışı görüntüleme için bir PDF’yi dışa aktarmanıza izin verir, ancak iPhone’unuzdaysa ve hizmet almamayı düşünüyorsanız, bir haritayı .vcf dosyası biçiminde e-postayla gönderebilirsiniz. Servisiniz olmasa bile bu dosyayı Haritalar ile açabilirsiniz. Bütün dünya parmaklarınızın ucunda olmasa da, yakınlaştırabileceğiniz büyük bir harita verir. Bunu sağ üstteki paylaş düğmesine dokunarak ve e-posta seçerek yapabilirsiniz.

Trafiği Gör

Bariz nedenlerden dolayı, sürüş sırasında bu yardımcı olur. Sağ alt kısımdaki “i” düğmesini tıklatarak açın ve ardından “Trafiği Göster” e basın. Önünüzde kırmızı ya da turuncu görüyorsanız, yeni bir rota düşünün.