Play Storeda sahte Bitcoin Cuzdan uygulamasi tehdidi basladi

Play Store’da sahte Bitcoin Cüzdan uygulaması tehdidi başladı

Son zamanlarda en çok konuşulan sanal para birimi BitCoin’i saklamak için mobil cüzdan uygulamasının sahtesi Google Play Store’da dikkat edin!

Tüm yapılan güvenlik ve virüs taramalarına rağmen Android işletim sisteminde yer alan güvenlik tehditlerinin sonu gelmiyor. Açık kaynak kodlu yapısından dolayı tehditleri hemen alabilen Android OS’un uygulama mağazası olan Google Play Store‘da yeni tehditler bulunuyor.

Uygulama mağazasında son zamanların en popüler para birimi Bitcoin için bazı tehditler başladı. Korsan kişiler tarafınca geliştirilen BitCoin cüzdan uygulaması sahte olması sebebiyle tehlike saçıyor.

Lookout, tüm dünya tarafından tanınan güvenlik şirketi ve yapılan açıklamalarda üç farklı sahte BitCoin cüzdan uygulamasının olduğu tespit edilmiş. Ayrıca raporlara göre 20 binden fazla kişi bu uygulamayı indirmiş durumda. Bitcoin mining, Blockchain Bitcoin Wallet – Fingerprint ve Fast Bitcoin Wallet isimli uygulamaların tercih edilmesi söylenirken, sahte uygulamalar çok kısa bir sürede mağazadan kaldırıldı.