google pixel 2 xl 3 1

Pixel 2 XL dayanıklılık testinde çizildi, büküldü ve yakıldı [Video]

JerryRigEverything isimli Youtube kanalı yeni videosunda Pixel 2 XL’ın dayanıklılığının sınırlarını zorladı. Videoyu haberimizden izleyebilirsiniz.

Akıllı telefonları günlük hayatta karşılaşabilecekleri dayanıklılık testlerine sokan JerryRigEverything, en yeni videosunda Google’ın çok ses getiren akıllı telefonu Pixel 2 XL’ı teste tabi tuttu. Kamerası başta olmak üzere güçlü donanımıyla dikkat çeken akıllı telefon, Jerry’nin sivri ve keskin test aletlerinin hedefi oldu. İşte video:

https://www.youtube.com/watch?v=Me5xFSCnyNw

İlk olarak akıllı telefon ekranının sivri kenarlı cisimlere karşı dayanıklılığı test ediliyor. Farklı keskinlik derecelerine sahip olan aletlerden 6 numaralı olan, Gorilla Glass 5 ekrana fark edilebilir derecede zarar veriyor.

Ardından akıllı telefonun arka kısmına geçiliyor. Videodan da görebileceğiniz gibi anahtar ve diğer sivri cisimlerle kolayca çizilebilen arka kısmın plastiğe benzer bir maddeden üretildiği tahmin ediliyor. Akıllı telefonun kenar kısımlarındaki metal parçalar ise sivri cisimlere karşı oldukça dayanıklı görünüyor, ancak üst katmandaki boya kolayca kazınabiliyor.

google pixel 2

Son olarak yanma ve bükülme testlerine sokulan akıllı telefon, ekrana yakın tutulan çakmak ateşine 10 saniye kadar dayanabiliyor ve çok az miktarda bükülse de sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam ediyor.