Bitcoin

Gizemli Bitcoin milyoneri, Internet Archive’a 1 milyon dolar bağış yaptı

Pineapple Fund’un kurucusu olan gizemli Bitcoin milyarderi, 86 milyon dolar değerindeki servetini bağışlayacağını duyurmasının ardından bağışlar yapılmaya başladı. Internet Archive, 1 milyon dolar değerinde Bitcoin bağışı alan kurumlardan birisi oldu.

Bundan birkaç hafta önce gizemli bir Bitcoin milyonerinin 86 milyon dolar değerindeki servetini bağışlayacağını sizlerle paylaşmıştık. Bitcoin’in ortaya çıktığı ilk dönemlerde dijital para birimine yatırım yaptığını ve bugün harcayamayacağı kadar çok paraya sahip olduğunu paylaşan milyoner, ismini açıklamamış ve insanlık için iyi işler yapan hayır kurumlarına bağış yapacağını duyurmuştu. 86 milyon dolar değerinde dijital paraya sahip olan Pineapple Fund, bağış yapmaya başladı.

Bugüne kadar 13 kuruma bağış yapan Pineapple Fund, toplamda 18 milyon dolar değerinde dijital para dağıttı. Bağış alan Charity Water, SENS Research Foundation, Pencils of Promise ve Electronic Frontier Foundation (EFF) gibi kurumlara son olarak Internet Archive da eklendi.

Bitcoin

Internet Archive nedir?

ABD’de kurulmuş olan Internet Archive, 1996 senesinden beri ziyaretçilerine tamamen ücretsiz bir dijital kütüphaneden faydalanma imkanı sunuyor. Bu devasa dijital kütüphane kitapların yanı sıra filmler, müzikler ve web sayfaları gibi çeşitli içerikler barındırıyor. Her geçen gün daha da büyümeye devam eden Internet Archive kütüphanesi, yapılan bağışlarla faaliyetlerini sürdürmeye ve bilgiyi ücretsiz olarak dünyanın dört bir yanına dağıtmaya devam ediyor.