elektronik sigara

Patlayan elektronik sigara bir kişinin ölümüne neden oldu

Elektronik sigaraların ne kadar güvenli ve sıradan sigaraya kıyasla ne kadar zararlı olduğu tartışmaları sürerken, korkunç bir olay gündeme taşındı. ABD’li bir elektronik sigara kullanıcısı, cihazın patlaması ve etrafa parçalar saçması nedeniyle yaşamını yitirdi.

Birçok tartışmanın merkezinde bulunan elektronik sigaralar, cihazların ününe gölge düşürecek bir ölüm olayıyla gündeme taşındı. ABD’nin Florida eyaletindeki evinin yatak odasında ölü bulunan Tallmadge D’Elia, yapılan otopsi incelemelerine göre sigara içtiği sırada cihazın patlaması ve kafa bölgesine küçük parçalar isabet etmesinden kaynaklı olarak yaşamını yitirdi. Patlayan sigara, 38 yaşındaki adamın yaşamına son vermesinin ardından evde küçük çaplı bir yangının çıkmasına da neden olmuştu.

Olayın şiddetini gözler önüne seren bir diğer bulgu da otopsi incelemesinde D’Elia’nın vücudunun yüzde 80’inde yanık izlerinin bulunmuş olması. 38 yaşındaki ABD’linin vücudunun büyük bir bölümü sigaranın patladığı anda yanmış.

elektronik sigara

2009 ve 2016 seneleri arasında ABD’de yalnızca 195 elektronik sigara vakasının bildirildiği biliniyor ancak bu olaylardan 133’ünde kullanıcıların yaralandığı ve yaralıların 38’inin durumunun ciddi olduğu biliniyor. Cihazın patlama anında çevresini yakması ve küçük parçalar göndermesi yaralanma sebeplerinin başında geliyor.