ÖTV oranı sosyal medyanın gündeminde
ÖTV oranı sosyal medyanın gündeminde

ÖTV oranı sosyal medyanın gündemine oturdu

Vergiler, o devlette yaşayan her vatandaş için ödenmesi gereken bir sistem. Her üründe, her işte ve her faturada vergi bulunmaktadır. Müşteriler ve çalışanlar bu konuda çeşitli vergiler ödemektedir.

Vergiler ödenmesi gereken bir sorumluluk olsa da bazı kullanıcılar ÖTV oranı konusunda tepkilerini sosyal medya üzerinden dile getiriyor. ÖTV’nin anlamını kaybettiğini ve gereğinden fazla alındığını belirten kullanıcılar, bu konuya bir açıklık getirdi.

ÖTV oranı sosyal medyanın gündeminde

Birçok üründe alınan ÖTV oranı, sosyal medyanın gündemine düştü. Twitter’da gündeme oturan bu olay, kullanıcıların bu konuda hakkında yorumlarını belirtmesini sağladı. Birçok kullanıcı ÖTV hakkında çeşitli yorumlar paylaştı.

Kullanıcılar artık lüks olmayan, lüzumlu bir hale gelen eşyalar için de ÖTV alındığını belirterek verginin yüksek fiyatlı ürünlerde katlanarak arttığını dile getiriyor. Doların da artmasıyla artan ürün fiyatları, kullanıcıları zor duruma sokmaya başladı.

Bazı kullanıcılar bazı fiyatlarda gereğinden fazla vergi olduğunu ve ürünün fiyatından daha çok vergi eklendiğini belirtti. Sosyal medya kullanıcıları bazı grafikler paylaşarak durumu özetlemeye çalışırken bazı kullanıcılar yüksek vergi oranları konusunda çeşitli yorumlar paylaştı. Cep telefonu, konsol ve arabanın yanı sıra lüks olmayan eşyalardan da ÖTV alınması bazı kullanıcıların dikkatinden kaçmadı.

ÖTV oranı sosyal medyanın gündemine oturdu
ÖTV oranı sosyal medyanın gündemine oturdu

ÖTV hakkında bilgi

Özel Tüketim Vergisi, 2002 yılında yasalara eklenen yeni bir vergidir. ÖTV lüks ürünler, sağlığa zararlı ürünler ve çevreye zarar verebilecek ürünler için kullanılmaktadır. Günümüzde Türkiye’de ÖTV’nin birçok üründe geçerli olması halkın tepkisini çeken bir durum oldu. Özellikle artık lüks sayılmayan, gerekli görülen pek çok eşyada da ÖTV’nin yer alması vatandaşların tepkisine yol açtı. Cep telefonu, buzdolabı, elektrik süpürgesi gibi eşyaların lüks olmaktan çıkarılması gerektiği, lüks olmayan eşyalar sınıfına girmesi gerektiğini belirten kullanıcılar, bu durumun bir an önce çözülmesini istiyor.

Kullanıcılar sosyal medya üzerinden her ne kadar tepki gösterse de bu ürünlerin ÖTV’sinin kaldırılmayacağı da birçok kullanıcı tarafından düşünülen bir diğer görüş. Devlet, yüksek miktarda gelir elde ettiği ÖTV’yi kaldırmayacağını belirten bazı kullanıcılar, bu gündemin hayal olduğunu savunuyor.