oppo-f5

Oppo F5 Mükemmel Selfie’ler İçin Yapay Zekayı Kullanacak!

26 Ekim tarihinde piyasaya sürülecek olan Çin’in akıllı telefonu Oppo, geliştirdiği yapay zeka teknolojisi ile fotoğrafını çektiği kişinin yaşını ve cinsiyetini algılayabilecek.

Çin son yıllarda akıllı telefon pazarında yaptığı ataklarla telefon devlerine karşı ataklarını sürdürmeye devam ediyor. En son Oppo firması OPPO F5 isimli telefonunu duyurmuştu. Yeni akıllı telefon ilk ince çerçeveli Full HD+ çözünürlüğe sahip olacak. Ayrıca ekranı 18:9 formatında olan telefon 26 Ekimde kullanıcıların beğenisine sunulacak. Cihazın sahip olduğu normal özellikler kullanıcılar için standart olarak görülse de bir başka özelliği var ki herkesi hayran bırakacak cinsten.

Yüz Tanıma Özellikli Oppo F5

Oppo F5, dünya çapında bir fotoğraf veri tabanını kaynak olarak kullanıp Güzellik Tanıma teknolojisi ile fotoğrafı çekilen kişinin yüzünden cinsiyetini, yaşını ve çeşitli bilgilerine ulaşabilecek. Buna ek olarak ortamdaki ışığı algılayarak en iyi fotoğraf ayarlamalarını otomatik olarak ayarlayacak ve mevcut şartlarda en mükemmel fotoğraf keyfini kullanıcılarına sunacak.

Yapay zeka kullanılarak geliştirilen bu teknoloji birçok teknoloji sever tarafından ilgi ile takip edilmekte. Konuyu özetleyecek olursak Oppo F5 isimli bu telefon sahip olduğu özellikle daha önce çekilmiş olan fotoğraflardan ilham alacak. Böylece fotoğraf çekilecek kişinin erkek veya kadın olduğunu ayrıca genç veya yaşlı olduğunu ayırt ederek ayarlamaları yapacak ve en mükemmel görüntüyü oluşturacak.