Opera Yoyo Games

Opera Yoyo Games şirketini satın aldı

İnternet tarayıcısı ile tanınan Opera, YoYo Games şirketini 10 milyon Dolar karşılığında satın alarak kendi bünyesine katmış oldu.

Popüler internet tarayıcısı ile bilinen Opera, son zamanlarda Opera GX tarayıcısı ile reklamlarda yer alıyordu. Oyun odaklı bir tarayıcı olan Opera GX, pek çok kullanıcının da ilgisini çekmişti. Oyun sektöründe kendini daha da geliştirmek isteyen Opera, oyun motorları ile bilinen YoYo Games firmasını satın aldı.

Opera YoYo Games firmasını bünyesine kattı

Opera’nın 10 milyon Dolar karşılığında satın aldığı YoYo Games, firmanın daha çok gelişmesinde katkı sağlayacak. Çünkü Opera son zamanlarda oyun sektörü ile uğraşmaya başlamıştı. Satın aldığı oyun firması YoYo Games ile birlikte bu yolda ilerlemeye devam edeceğini oyunculara göstermiş oldu.

Opera, YoYo Games’i almasıyla birlikte kullanıcıların karşısına nasıl çıkacak şimdilik bilinmiyor ama bazı tahminler yer alıyor. Bilindiği üzere YoYo Games Game Maker Studio adında bir oyun motoruna sahip. Opera bu oyun motorunu kısmen ücretsiz kısmen ücretli olarak ikiye ayırabilir. Çünkü bilindiği üzere firmanın VPN gibi çeşitli ücretsiz hizmetleri yer alıyor.

Opera Yoyo Games

Opera’nın YoYo Games firması ile birlikte yapmayı düşündüğü bir diğer adım içerisindeki çalışanları ile birlikte Opera GX tarayıcısını daha iyi özellikler ile donatmak. Bu da kullanıcılar için oldukça faydalı bir hareket olabilir. Henüz hangi özelliklerin geleceği belli değil fakat oyuncular Opera GX için büyük icraatlar bekliyor.

YoYo Games hakkında bilgi

Özellikle 2010’lu yıllarda popüler bir oyun motoru olan Game Maker, günümüzde halen pek çok oyun ile biliniyor. Game Maker 8.0 oyun motoru ile bir anda zirveye ulaşan YoYo Games, daha sonrasında Game Maker Studio ve Game Maker Studio 2.0 yazılımı ile birlikte çıtayı daha da yükseltmişti. 2015-2021 yılları arasında Playtech firmasına ait olan YoYo Games, günümüzde Opera’ya ait bir marka haline geldi.

2007 yılından beri ayakta duran ve yaptıkları ile bilinen firma, Game Maker Studio uygulaması ile birlikte profesyonel bir şekilde animasyon hazırlama, grafik tasarım, sürükle bırak gibi pek çok özelliğe de sahip olmasıyla oyuncuların ilgisini çekti.