OnePlus

OnePlus, müşterilerinin kredi kartı bilgilerini çaldırmakla suçlanıyor

Kredi kartını kullanarak OnePlus’tan akıllı telefon satın aldığını söyleyen onlarca müşteri, satın alma işleminin ardından kredi kartlarının başkaları tarafından kullanıldığını paylaştı. Aynı olayın birçok kişinin başına geldiğinin paylaşılmasıyla birlikte OnePlus’tan açıklama geldi.

OnePlus oldukça ilginç bir olayın ortasında kaldı. Şirketten akıllı telefon satın aldıklarını söyleyen kişiler, satın alma işleminin yapılmasının ardından kullandıkları kredi kartının başka işlemlerde de kullanıldığını paylaştı. İlk olarak olaydan yalnızca birkaç kişinin etkilendiği düşünülüyordu, ancak kısa bir süre içerisinde farklı hikayelerin de paylaşılmasıyla birlikte aynı olayı yaşayan kişi sayısı 73’e yükseldi.

Müşterilerden bazıları yaşadıkları olayları OnePlus forumları üzerinden paylaştı. Bazı müşteriler, OnePlus akıllı telefon satın almak için bir kredi kartı hesabını kullandığını, hesabında şüphe çeken aktiviteler olduğunu gördüğünde diğer kredi kartını kullandığını ve aynı olayın bu hesabında da yaşandığını dile getirdi. Olayın büyümesinin ardından OnePlus’tan açıklama geldi.

OnePlus

Şirket, hiçbir platform üzerinden kullanıcılarına ait olan kredi kartı bilgilerini depolamadıklarını duyurdu. Kullanıcılarının kredi kartı bilgilerinin gelecek satın alma işlemleri için kaydedilmesi durumunda bile bilgilerin OnePlus’a ait olan sunucularda depolanmadığını paylaşan şirket, birlikte çalıştıkları bir şirketin ödeme işlemleriyle ilgilendiğini söyledi.

OnePlus’ın bu açıklamalarının müşterileri ne kadar tatmin ettiğini bilemiyoruz, ancak birçok kişi olaydan ötürü hala zor durumda.