nokia 6

Nokia Akıllı Telefonları Türkiye’ye Geliyor

HDM Global desteğinden sonra geri dönüş yapan efsane akıllı telefon devi Nokia, geri dönüşü ise Nokia 6 akıllı telefonlarıyla gerçekleştirmişti. Daha sonra Mobil Dünya Kongresinde Nokia 3 ve Nokia 5 akıllı telefonlarını da tanıtan marka sonunda ülkemiz için de mutla haberi verdi.

Yapılan ilk açıklamalardan sonra Nokia’nın yeni modellerinin öncelikle Çin genelinde satışa çıkmıştı. Telefonların sadece Çin genelinde satışa çıkacağı düşünülüyor ve aslında Nokia’nın yeniden yükseliş içerisine giremeyeceği düşünülüyordu. Fakat beklentiler tam tersi yönde ilerledi. Nokia 6 akıllı telefonları piyasaya çıkar çıkmaz bir anda en çok satan akıllı telefonlardan bir haline geldi. Nokia 6 akıllı telefonlarının sadece 1 dakika içerisinde stoklarının tükenmesi sonrasında da Nokia yeniden yükselişe geçti.

Nokia 6 serisiyle elde edilen başarı Nokia 3 ve 5 modelleriyle de devam ederken genelde Çin’de satışa çıkan akıllı telefonların ne zaman Avrupa pazarında satışa çıkacağı merak konusu olmuştu. Akıllı telefonların yükselen markalarından biri haline gelen Nokia’nın son dönemde yakaladığı yükselişi ise Avrupa pazarlarında da devam ettireceği öğrenildi. HDM Global tarafından yapılan açıklama sonrasında diğer ülkelerde de satışa çıkacak olan akıllı telefon serilerinin ülkemizde satışa çıkış çıkmayacağı ise netlik kazanmamış bir konu olmuştu. Bu konu hakkında ise sonunda beklenen haber geldi.

Nokia Serileri Ülkemizde Satışa Çıkıyor

Yapılan açıklama sonrasında ilk olarak Nokia 6 akıllı telefonlarının ülkemizde satışa çıkacağı belirtildi. Nokia 6 akıllı telefonlarının ülkemizde satışa çıkacağının kesinleşmesiyle beraber uzunca bir süre sonra ülkemize geri dönüş yapacağı öğrenilen markanın yeni seri akıllı telefonlarının olduğu gibi mii yoksa belli değişikliklerle mii satışa çıkacağı konusunda henüz net bilgiler yok.

nokia satışları

Fakat Nokia açıklamasından sonra bu alanda otoriteler tarafından yapılan açıklamaya göre marka ülkemizin pazar payının oldukça önemli derecede olduğunu düşünüyor ve bu nedenle yeni seri Nokia akıllı telefonlarında ülkemiz için belli başlı düzenlemeler yapılabilir. Bu düzenlemeler ise kesinlikle sistemsel olmayacak. Bunun yerine değişikliklerin telefona eklentiler şeklinde olacağı belirtiliyor. Yeni renk seçenekleri, yeni telefon aksesuarları gibi değişimleri görebiliriz.

Nokia Ne Zaman Satışa Çıkıyor?

İlk olarak Nokia 6 akıllı telefonlarıyla başlayacak olan satışların ardından ise Nokia 5 ve Nokia 3 akıllı telefonlarıyla devam etmesi bekleniyor. Ülkemizde de satışa çıkacak olan yeni seri akıllı telefonların satış fiyatlarının ne kadar olacağı, en önemlisi de telefonların ne zaman satışa çıkacağı ise bilinmiyor. Telefonların ülkemizde satılacağı kesinleşti fakat yapılan açıklamada herhangi bir süre ve satış ücreti açıklaması yapılmadı. Markanın bu yönde alacağı kararla beraber Nokia satışlarının bir kez daha üst seviyelere de ulaşması bekleniyor.