Nintendo stoklar tukenene dek 3DS uretimi yapmayacak 1

Nintendo stoklar tükenene dek 3DS üretimi yapmayacak!

Nintendo 3DS cihazlarının ve New 3DS versiyonu içi bir açıklama yaparak üretimin durdurulduğunu açıklarken, Nintendo 3DS XL’ın ve 2DS XL’ın üretimine devam edecek!

Bildiğiniz gibi Nintendo yeni nesil konsollarıyla gelirken beraberinde TV için kurulup ve taşınabilir el konsolları olan Switch ile pek bir popüler hale geldi. Oyuncuların ilgi odağı olan Nintendo Switch her ne kadar Amerika ve Avrupa üzerinde çok değer kazanmamış olsa bile beklentiler karşılanmış seviyede. Bu bakımdan Nintendo, eski model konsolları olan 2DS ve 3DS‘i baştan tasarlamış ve güncelleyerek yeniden piyasaya sürmüştü.

Yeni cihazlar olarak adlandırabileceğimiz Nintendo 2DS XL dışında, Nintendo 3DS XL ve New Nintendo 3DS olarak piyasaya çıkmış ve ilgi odağı olmuştu. Kısa süre önce Japonya merkezli Nintendo‘nun sitesinde açıklanan bazı detaylarda; New Nintendo 3DS‘in üretiminin son bulduğu ve sektörde yer alan cihazlar bitene kadar yeni üretime devam edilmeyeceği öğrenildi.

Nintendo stoklar tükenene dek 3DS üretimi yapmayacak 2

Nintendo Ne Yapacak?

Elbette tüm bunların yanı sıra bulunduğumuz aylarda piyasada görünmesi beklenen Nintendo 2DS XL’ın üretimine devam edildiği öğrenildi. Ayrıca son gelen bilgilerde Nintendo 3DS XL‘ın üretimininde devam ettiği ve uzun bir süre böyle olacağı iddia edildi.