Disney Plus 1

Netflix’e Yepyeni Bir Rakip; Disney Plus

Netflix, son yıllarda Hollywood film ve televizyon endüstrisi için büyüyen bir tehdit haline geldi. Bir yandan, video hizmeti gerçekten de eğlence endüstrisi için bir gelir kaynağıdır, çünkü gösterilerini ve filmlerini gösterip telif ücretini öder. Öte yandan, birçok kişi Netflix’i bir kablo bağlantısına veya hatta bir sinema ziyaretine alternatif olarak görüyor ve bu da endüstrinin geleneksel geri dönüşüm kanallarını tehdit ediyor. Buna ek olarak, Netflix daha fazla sayıda kendi televizyon dizisi ve filmi de üretmektedir ve bu nedenle kurulan eğlence şirketlerinin doğrudan bir rakibidir.

Ama şimdi Hollywood’dan Netflix için en büyük karşı saldırı yaklaşıyor. Perşembe günü, eğlence devi Walt Disney, Kaliforniya’daki Burbank merkezindeki yatırımcılara sunumunda, Netflix ve Amazon’un Prime Video’su dahil diğer tekliflerle rekabet edebilecek yeni bir akış platformunun planlarını açıkladı.

Disney Plus

Endüstride “Disney +” adı verilen yeni video servisinin büyük bir endişe ile bekleniyor, sonuçta, hiçbir şirketin Disney gibi çekici içeriğe sahip olan bir firmanın rakip olması istenmiyor. Bunlar arasında, “Bambi” den “Lion King” den “The Frozen” ‘a kadar olan, Disney’in her zaman özellikle güçlü bir şekilde tanımladığı birçok çizgi klasiği içermektedir.

Netflix’ten Daha Ucuz

Şirkete göre, Disney’in yayın servisinin 12 Kasım’da Amerika Birleşik Devletleri’nde başlayıp aylık 6.99 dolar veya yılda 69.99 dolar olması planlanıyor. Böylece şirket, en ucuz aboneliği ayda 8,99 dolar olan rakip Netflix’in altında olacak.