netflixturkiye 600x338 1

Netflix 03 Medya ile anlaştı, Artık Türk yapımı diziler geliyor

Geçtiğimiz gün yeni bir açıklamada bulunan Netflix, bundan böyle yayınlarına Türk dizilerini de ekleyeceğini duyurdu. İşte detaylar…

Ülkemize geldiği günden beri çoğu kişinin TV kültürümüzden bir nevi uzaklaşarak daha farklı kültürel yayınları izlemesine olanak sağlayan Netflix için merak edilen bir konu vardı. Ülkemizin yani Türk yapımı dizilerin böyle bir platformda yayınlanıp yayınlanmayacağı hep konuşulmuştu. Sonuçta bizimde dizilerimizin hem bizde hem de diğer ülkelerde yayınlanması oldukça güzel olurdu. Bu bakımdan geçtiğimiz yıl Eylül ayı içerisinde Türk dizileri hakkında ufak bir sinyal vermiş fakat tam anlamıyla bir açıklama yapmayan Netflix dün yapmış olduğu açıklamayla beraber platformda artık Türk yapımına yer verileceği belirtildi.

Netflix – 03 Medya Anlaştı!

Elbette açıklamalar bu kadarla sınırlı değildi. Netflix ilk diziler için Gecenin Kraliçesi, Vatanım Sensin ve birçok dizi için 03 Medya ile şimdiden bir anlaşma sağlamış durumda. Fakat şu konudan bahsetmemiz gerekiyor. Netflix’te şuan zaten Türkçe diziler yayınlanıyordu. Hatta bizzat ben Netflix kullandığımdan birçok yabancı dizide Türkçe dil desteği veya dublaj yer alıyordu. Ancak yeni dizi daha çok Netflix orijinalleri gibi olacak. Bundan böyle Netflix‘in el atmış olduğu bir diziyle veya yapımla karşılaşmamız an meselesi.

Son detaylara gelecek olursak eğer, diziler hakkında sezon veya bölüm bilgileri hakkında detaylar henüz gelmedi. Ancak bir tahminde bulunacak olursak eğer, Netflix ve 03 Medya arasında yapılan anlaşma ile yıl sonuna kadar dizileri izleme şansımız olacak gibi duruyor.