Facebook Hesabi 1

Neden Bir Facebook Hesabı Açmalıyım?

Facebook, şu anda 600 milyon aktif kullanıcısı olan bir sosyal topluluktur. Böyle bir topluluğun temel fikri, orada kendi kişinizin bir tanımını bırakmak ve en son haberleri düzenli olarak yayınlamaktır. Bunu yaparken, diğer kullanıcılarla daha yakın temaslar (“Facebook-arkadaşlıklar”) kapatılabilir ve iletişimi bu arkadaş çevresiyle sınırlandırabilir.

Facebook’a katılım ücretsizdir, yalnızca oyunlar gibi bazı ek teklifler zaman zaman maliyetlere neden olabilir. Ancak, bu yalnızca kullanıcının açık siparişinde olur. Facebook’a şimdiye kadar katılmayanların farklı sebepleri var. Bazı insanlar Facebook’un ne olduğundan emin değil, diğerleri çok fazla zaman kaybetmekten endişe duyuyor, bazıları gizlilik kaybetmekten korkuyor veya Facebook’a gerek duymadıklarını düşünüyorlar.

Bu makalede, neden Facebook’u kullanmanız gerektiği ve Facebook’un seçeneklerinin her birinin nasıl kullanılacağı açıklanmaktadır. Makale yalnızca bilgi amaçlıdır, reklam amaçlı değildir. Ayrıca, okuduktan sonra Facebook’u kullanmamaya karar vermeniz de oldukça mümkün. Facebook hesabınızdaki bireysel seçenekler ve bunların nasıl kullanılacağı “Facebook Hesabı Kullanma” makalesinde açıklanmıştır.

Facebook’a Neden İhtiyacım Var?

Bir teklifi kullanırken, ücretsiz olsa bile, bazı maddi avantajları olmalıdır. Çoğu durumda Facebook’u özel bir kişi olarak kullanmak isteyeceksiniz, ancak bir şirket veya kulüp için hakkında bir Facebook sayfası oluşturmayı da düşünebilirsiniz. Özel veya iş olmanıza bakılmaksızın, Facebook’u kullanırken farklı hedefleriniz olabilir.

Facebook Hesabı

Bir Kerelik Temas

İnternetteki bir kişi veya şirketle iletişim kurmak ve Facebook sayfasını tek irtibat adresi olarak kullanmak istiyorsunuz. Bu durumda, bir Facebook hesabı olan iyi bir arkadaştan, hedef kişiye bir mesaj yazmasını isteyebilirsiniz.

Tanıdıklarınızı dahil etmek istemiyorsanız veya istemiyorsanız, kendiniz kolayca bir Facebook hesabı oluşturabilir, iletişim iletisini yazıp hesabı yeniden silebilirsiniz. Karşılık gelen öğeler aşağıda açıklanmaktadır.

Kartvizit

Facebook’u aktif olarak kullanmak istemezsiniz, ancak arkadaşlarınızın veya müşterilerimizin bir tanesini bulmalarını ve sizinle iletişim kurmalarını sağlayan bir tür kartvizit yayınlamanız yeterlidir. Böyle bir kartvizit, eski müşterilerin ve arkadaşların, taşındıklarında onları bilgilendirmeyi unutmuş olsalar bile, her zaman güncel iletişim verileri için bir kaynağa sahip olma avantajına sahiptir.

Oyun Oynamak

Tanınmış çevrimiçi oyun “Farmville” gibi bazı oyunlar, Facebook ile yakından bağlantılıdır. Bu oyunların çoğu, yüksek katılımcı sayısı nedeniyle ilgi çekici. Bunlara katılım çoğu zaman ücretsizdir, ancak çoğu zaman ek maliyetler veya oyun avantajları sunulur, ki bu kullanımların maliyeti de yüksektir. Birçok kullanıcı Facebook hesaplarına başlangıçta yalnızca bu tür oyunlara katılmak için sahip olur. Ancak, İnternet üzerinde bir Facebook hesabı oluşturmadan ücretsiz oynayabileceğiniz birçok oyun var. Hesabınızı sadece oyun oynamak için kullanmak isterseniz, diğer tüm fonksiyonları ihmal edebilir ve profil sayfanızda verdiğiniz bilgilerle daha verimli olabilirsiniz.