Astrobee

NASA Star Wars’tan Esinlenerek Ürettiği Astrobee’yi Uzaya Yollayacak!

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA dünyanın önde gelen bilim-kurgu filmi olan Star Wars’tan etkilenerek geliştirdiği Astrobee robotunu Uluslararası Uzay İstasyonuna yollayacak!

Otonom uçuş teknolojisine sahip Astrobee istasyonda araç bakımı, kontrol ve temizlik işleri yapacak, bu görevleri ile astronotlara yardımcı olacak. NASA SPHERES araştırmaları kapsamında geliştirilen Astrobee robotu en gelişmiş sistemleri bünyesinde barındırıyor. Robot görevlerini yerine getirebilmek için kendi imkanları ile uçabilecek. Yer çekimsiz ortamda hareket edebilme özelliğine sahip olan robot hava fanlarına sahip. Çevresindeki engelleri ise lazer ışınlarıyla algılayabilen robot bu özellikleri ile en iyi şekilde hareket kabiliyetine sahip.

Astrobee

Star Wars’tan Esinlenilerek Geliştirilen Astrobee UUİ’de Görev Alacak!

Tasarım olarak oval köşeli küp şeklinde tasarlanan robot sensörler, dokunmatik ekran ve kameralara sahip. Bu özelliklerinin yanı sıra en önemli özelliği ise bir kola sahip. Bu kol ile görevlerini yerine getirebilecek. Star Wars filminin sembolleşmiş robotu R2-D2 gibi birçok özelliğe sahip olan robot aynı filmde olduğu gibi birçok aktif görevde yer alacak.