SES-14

NASA, İrtibatı Kopan Uydusu ile Tekrar İletişimi Sağladı!

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, atmosfer araştırmaları kapsamında uzaya fırlattığı SES-14 uydusu ile tekrar bağlantı kurduğunu açıkladı.

NASA yaptığı resmi açıklamada dün akşam saatlerinde Ariane-5 roketi ile yörüngeye fırlatılan ve kalkıştan bir süre sonra iletişim kesintisi yaşadığı SES-14 uydusu ile tekrar irtibat sağladığını açıkladı. Ayrıca fırlatma esnasında yaşanan sorun sebebi ile uydunun yaklaşık 4 haftalık bir gecikme ile yörüngesine oturacağı belirtilirken, uzay aracında herhangi bir hasarın bulunmadığı bildirildi.

NASA GOLD Misyonu ile Dış Atmosferi Araştıracak!

GOLD misyonu kapsamında yörüngeye fırlatılan uydu fırlatma esnasında yaşanan sorunlar nedeniyle iletişimi kaybetmişti. GOLD görevi Dünyamızın dış atmosferi ile uzay boşluğu arasındaki ilişkiyi araştırmak için yürütülen bilimsel araştırmalardan bir tanesi. Araştırma ile bu bölgedeki değişimleri etkileyen faktörler ve sebepleri anlaşılmaya çalışılacak. Araştırmalar sonucunda elde edilen bulgular ile uzay aracı geliştirme teknolojisinin geliştirilmesi hedefleniyor.