Windows 10 akıllı saat

Microsoft Windows 10 Kullanan Akıllı Saat Haberini Verdi

Akıllı telefon alanına giriş yaptıktan sonra bu alanda kendi işletim sistemini oluşturan ve Windows Phone adı altında kendi işletim sistemini kullanmaya başlayan Microsoft, kötü gidişata rağmen kendi işletim sistemini kullanmaya devam edeceğini açıklamıştı. Şimdi ise markadan bir adım daha geldi ve Windows 10 kullanan akıllı saat haberi verildi. İşte detaylar.

Akıllı telefon pazarında başarıyı yakalayamayan markalardan birisi de hiç şüphe yok ki Microsoft. Yayınlanan ilk akıllı telefonu zaten sektörde tutulmayan bir marka olan Nokia’nın Lumia serisinin devamı olunca baştan kayıp yaşayan teknoloji devi bununla beraber akıllı telefonlarını yaygınlaştıramadığı için kendi mobil işletim sistemini de yaygınlaştıramadı. Kullanım oranları ilk zamanlarda en azından %4-5 olarak Windows Phone işletim sisteminin son kullanım oranının %2 seviyesinde kaldığı belirtildi.

Yapılan bu açıklamadan sonra karşı bir açıklamaya giden Microsoft ise işletim sistemlerinden vazgeçmeyeceklerini ve bu alanda yeni atılımlar yaparak kullanıcı sayılarını artırmayı amaçladıklarını belirten ifadeler kullanmıştı. Tüm bu açıklamalardan sonra sonunda beklenen somut adımda geldi. Marka tarafından kısa süre önce yapılan duyuruyla beraber Windows 10 işletim sisteminin akıllı saatlere getirileceği açıklandı. Yapılan açıklamada saatin ilk özellikleriyle ilgili de belli başlı detaylar paylaşıldı.

Doğrudan Microsoft Üretmeyecek

Windows 10 sistemli akıllı saat için açıklama yapan markanın açıklamasında yer alan ilk detay ise saatleri doğrudan kendisinin üretmeyeceği oldu. Yapılan anlaşma sonrasında saatlerin Trekstor tarafından üretileceği ve içerisinde son seri Windows 10 bulunduracağı belirtildi. Windows 10 akıllı saat açıklamasından sonra markanın yeni nesil saatlere vereceği desteklerde ortaya çıktı.

Windows 10 akıllı saat

Microsoft’a göre kullanıcılar Windows 10 işletim sistemi üzerinde yapabilecekleri kullanımları doğrudan Windows 10’lu akıllı saat üzerinden de yapabilecek. Ayrıca Windows’un kendi bulut depolama servisleri ve mevcut olan tüm uygulamaları da yine akıllı saat tarafından kullanılabilecek. İşletim sisteminin çok amaçlı birçok işlevi yerine getirebilecek olan uygulamalarını da saat içerisinde görmemiz mümkün olacak. Şimdilik işletim sistemi konusunda kullanıcılara verilen detaylar bunlarla sınırlı.

Trekstor Saatler Nasıl Olacak?

Windows 10 kullanan ilk saat serisi olmasıyla beraber gözlerin bir anda yeni Trekstor akıllı saatlerine çevrildiğini de görüyoruz. Saatlerin işletim sistemi kısmında çok fazla detay var bunun yanında özellikleri hakkında da ana bilgiler var. Öncelikle saatlerin WİFİ, Bluetooth gibi bağlantı desteklerinin olması bekleniyor. Bunun dışında saatlerin ekran kısmında ise 1.54 inç boyutuna sahip olan kare tasarımların kullanılacağı belirtiliyor. Geri kalan sistem özellikleri ve beklenen Windows 10 özelliklerinin ne kadar başarılı olacağı ise saatlerin satışa çıkmasından sonra netlik kazanacak. Şimdilik bu kadar bilgi verilen saatlerin zaman içerisinde yeni bilgilerinin de paylaşılması bekleniyor.