Microsoft uTorrenti kotu amacli yazilim olarak algiliyor

Microsoft, uTorrent’i ‘kötü amaçlı yazılım’ olarak algılıyor!

Sizlerinde bildiği gibi uTorrent olarak bildiğimiz ünlü torrent işlemcisi, on yıldan fazladır milyonlarca kişi tarafından kullanılmakta. Ancak son gelen haberlere göre Microsoft bu işlemciyi kötü amaçlı yazılım olarak işaretlemiş durumda.

Milyonları aşan kullanıcı kitlesi ve on yıldan fazladır kullanımda olan uTorrent, son günlerde Microsoft’un yeni kararıyla başı belada. Tarama sonrası bu işlemciyi ‘kötü amaçlı yazılım’ olarak gören Microsoft ile sizde aynı düşüncede olabilirsiniz.

Microsoft, sistemine zarar veren uygulamaları sizlere sunduğu bir sayfa yer alıyor. Ancak bu sayfa çok daha önceden uTorrent’i ‘kötü amaçlı yazılım‘ olarak görmemişti. Son rapora göre Windows kullanıcıları, Defender antivirüs programı ile taramalarından sonra uTorrent’in ‘Potensiyel Olarak İstenmeyen Yazılım‘ uyarısıyla karşılaşıyor.

Konu hakkında açıklama yapan Microsoft’a göre uTorrent’in kötü bir itibarı olduğu ve sistem performansını kötü şekilde etkilediği görülüyor. Bu bakımdan Defender tarafından karantinaya alınarak devre dışı bırakıldığı belirtildi.

Tabii ki sizler güvenlik yazılımınızı devre dışı bırakıp kullanabilirsiniz.