Microsoft Edge

Microsoft, posta uygulamasında Edge kullanımını zorunlu kılıyor

Windows 10 Build 17623 inceleyen kişiler, Microsoft’un oldukça eleştirilecek bir karar alıp posta uygulamasını sadece Edge’e uyumlu olarak ayarladığını paylaştı. Bu değişiklikle varsayılan tarayıcı ne olursa olsun e-posta uygulamasına Edge üzerinden bağlanılacak.

Windows 10’daki büyük ve zorunlu değişikliklerle birçok kullanıcıdan tepki gören Microsoft, şimdi de Edge’in kullanımını zorunlu kılmak adına çok tartışılacak bir adım atıyor. Windows 10 Build 17623’ü inceleyen kişiler, güncellemeyle birlikte Windows’un kendi e-posta uygulamasının (Mail) sadece Edge üzerinden çalışmasına izin vereceğini paylaştı.

İlk olarak PC World tarafından gündeme getirilen bu değişiklik, Microsoft’un birçok Windows 10 kullanıcısından tepki görmesine neden oldu. İşletim sistemiyle birlikte kullanıcılarının bilgilerini izinsiz bir şekilde kullanan ve bunun defalarca ortaya çıkmasına rağmen bilgi hırsızlığına neden olan otomatik güncelleme özelliğini kapatmayan Microsoft, kullanıcı kazanmaya çalıştığı sırada itibarını zedeliyor.

Microsoft Edge

Güncellemede Outlook programında herhangi bir değişiklik yapılmayacak, yani diğer tarayıcılar üzerinden kullanılabilecek.

Son paylaşılan verilere göre Edge kullanıcılarının oranı sadece yüzde 4. Google Chrome kullanıcılarının oranı ise yüzde 60 civarında. Bu güncellemenin ardından Chrome kullanıcılarının biraz daha artacağına hiç şüphe yok.