mega-robot

Megarobot Savaşının Kazananı Belli Oldu

Japonya robot şirketi Suidobashi Heavy ve Amerikalı robot firması Megabots bundan 2 yıl önce mega robot dövüşü için anlaşmıştı. 2 yıldır beklenen büyük mücadele sonunda gerçekleşti. 26 dakika boyunca süren karşılaşma Twitch üzerinden canlı olarak yayınlandı.

Uzun zamandır beklenen mega robot savaşı dün gece gerçekleşti. Twitch üzerinde direk olarak canlı aktarılan karşılaşma birçok nefes kesici görüntülere sahne oldu. Uzun soluklu ve heyecanlı maçın galibi Amerikan robot firmasının Megabots Eagle Prime isimli robot oldu.

Mega Robot Karşılaşmasının Galibi: Eagle Prime

Maçın galibi Eagle Prime isimli robot yaklaşık 4,8 metre uzunluğa ve 12 ton ağırlığına sahip. Yaklaşık 500 bin dolara mal olan robot maçtan galip çıkan isim olurken mağlup olan robot Kuratas ise 6.5 ton ağırlığa ve 4 metre uzunluğa sahipti.

Robotlar içerisinde yer alan insanlar tarafından kumanda edilerek savaştı. Uzun soluklu maçta ilk avantajı Suidobashi yakalasa da Megabots sahip olduğu fiziksel avantajları ile rakibini yenerek galip geldi.

Geleceğin en gözde sporlarından bir tanesi olarak görülen robot savaşları bu mücadelenin ardından başka bir boyuta ulaşabilir. Dev robotlardan oluşan bir lig ve hafta onlarca maç insanların gerçekten ilgisini çekecektir.

Jack Hugman’ın başrol aldığı Real Steel isimli bilim-kurgu filmi belki de yakın bir gelecekte gerçeğe dönüşebilir.

İşte O Karşılaşma: