Mark Zuckerberg, Facebook’un gizlice ses kaydı yaptığı iddialarını yanıtladı

Cambridge Analytica skandalından ötürü Senato karşısında ifade vermeye çağrılan Mark Zuckerberg, kuruldan soru gelmesi üzerine Facebook’un akıllı telefon mikrofonlarını dinlediği yönündeki iddiaları cevaplandırdı.

Facebook’un kişisel bilgiler edinmek için birçok şey yaptığı biliniyor ve bazı söylentilere göre sosyal paylaşım platformuna ait mobil uygulama, yüklü olduğu akıllı telefonların mikrofonunu kullanarak kullanıcılar hakkında bilgi alabilmek adına sürekli ses kaydı yapıyor. Sosyal paylaşım platformunun kurucusu olan Mark Zuckerberg, bugün Cambridge Analytica skandalından ötürü Senato karşısında ifade verdiği sırada bu yöndeki iddiaları da cevaplandırdı. Senatör Gary Peters şu soruyu sordu:

“Evet veya hayır olarak cevaplayın; Facebook, mobil cihazlarda kaydedilen sesleri kişisel bilgiler edinmek adına kullanıyor mu?”

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg ise soruya “Hayır.” yanıtını verdi ve ekledi:

“Senatör, lütfen şunu açıklığa kavuşturmama izin verin. Telefonunuzu dinlediğimizi, edindiğimiz bilgileri reklamlar için bilgilerinizi kullandığımızı ileri süren ve uzun süredir etrafta dolanan bir komplo teorisinden bahsediyoruz. Kullanıcılarımızın telefonlarından video çekmesine ve paylaşmasına izin veriyoruz, elbette bu videolarda ses de oluyor. Yani video çekerken ses kaydedebilir ve videonuzun daha iyi olmasını sağlayabilirsiniz. Sanıyorum ki yeterince açık ancak cevabımı biraz daha netleştirmek istedim.”