Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg, 2018’de Facebook’da Köklü Değişikliğe Gidecek!

Mark Zuckerberg, 2009’dan bu yana her yeni yılda koymuş olduğu hedeflere yeniyıla girmemiz ile birlikte bir tane daha ekleyerek sekiz yıllık geleneği korudu. Zuckerberg, hedeflerini gerçekleştirirken, ABD’nin eyaletlerini ziyaret etti, 365 mil koştu, evi için bir yapay zeka yaptı, 25 kitap okudu ve Mandarince öğrendi. Zuckerberg’in 2018 hedefi Facebook’u restore ederek düzeltmek.

Geçtiğimiz yıl Facebook için oldukça zorlu bir yıl olduğunu söyleyebiliriz. ABD’de gerçekleşen başkanlık seçimi döneminde Rusya merkezli şirketlerden reklam alması ile Facebook’un seçimlere yönlendirici büyük bir etkisi bulunduğu ifade edilmişti. Seçim döneminde gerçekleşen reklamların 10 milyondan fazla kişiye ulaştığı açıklanmıştı.
Yine geçtiğimiz yıl Facebook, ayrıca pek çok psikoloğun da hedefi haline gelen bir platform olmuştu. Bunun üzerine Facebook, kişilerin ruh sağlığını olumsuz yönde etkilediğini doğrulamış, canlı yayınlardaki sorunlar ABDli şirketin başına sorun açmıştı.


Herşeye rağmen Facebook CEO‘su Mark Zuckerberg 2018’in Facebook adına daha iyi olacağını şu sözler ile vurguladı: 2018 yılı için kişisel hedefim, Facebook’taki önemli meseleleri düzeltmeye odaklanmak. Dünya bölünmüş ve kaygılı hissediyor, ister topluluğumuzu istismar ve nefretten korumak olsun, ister Birleşmiş Milletler’in müdahalesine karşı savunmak ya da Facebook’ta harcanan zamanın iyi geçirilmesinden emin olmak konusunda Facebook’un yapacağı çok iş var. Tüm hataları ya da istismarı önleyemeyeceğiz. Ancak şu anda politikalarımızı zorla uygulamak ve araçlarımızın kötüye kullanılmasını önlemek adına çok fazla hata yapıyoruz. Bu yıl başarılı olursak, 2018 yılını daha iyi bir gidişatta bitireceğiz.”

Bu sözler ışığında Facebook’ta köklü değişiklikler olacağı aşıkar. Facebook’un 2018’de neler değiştireceğini yakından takip edeceğiz.