Lisanslı yazılımların ücretsiz hali
Lisanslı yazılımların ücretsiz hali

Lisanslı yazılımların ücretsiz halleri

Günümüzde birçok lisanslı yazılım bulunuyor. Bazı kullanıcılar korsan yazılım kullanıp sistemini riske atmamak için ücretsiz yazılımlar arıyor. Bu konuda kullanıcıların işine yarayacak popüler 3 boyutlu yazılımlardan bahsedeceğiz.

Belge Düzenleme

Belge düzenleme konusunda akla gelen ilk yazılımlardan birisi Microsoft Office olmaktadır. Lisanslı kullanımının yanı sıra korsan kullanımının da geçmişte oldukça yaygın olduğu bu uygulamanın yerini günümüzde Google Docs ve LibreOffice gibi yazılımlar almış bulunmakta. Eğer web tabanlı bir uygulama kullanmak istiyor iseniz Google Docs uygulamalarından yararlanabilir, masaüstü yazılımı arıyor iseniz LibreOffice kullanabilirsiniz.

Oyun Programlama

Pek çok oyun programlama yazılımı bulunmaktadır. Bu yazılımlardan birisi de Game Maker Studio olarak karşımıza çıkıyor. Bu yazılım sürükle bırak desteği ile oyun yapımını kolaylaştırırken aynı zamanda grafik düzenleme ve animasyon hazırlama özelliklerine de sahip. Kullanıcılara oyun programlama konusunda ücretsiz olarak Unity ve Unreal Engine yardımcı oluyor. Bu iki yazılım belli bir sınırdan sonra kullanıcılardan küçük bir lisans ücreti alıyor.

Lisanslı yazılımların ücretsiz halleri
Lisanslı yazılımların ücretsiz halleri

Animasyon Yapımı ve 3 Boyutlu Modelleme

Animasyon ve 3 boyutlu modelleme konusunda Cinema 4D, Autodesk Maya, Sketchup gibi popüler birçok yazılım bulunuyor. Bu yazılımlar ücretli olduğu için kullanıcılar ücretsiz kaliteli bir yazılım arıyor. Blender bu konuda oldukça profesyonel bir yazılım olarak kullanıcıları karşılıyor. 3 boyutlu modelleme, animasyon hazırlama, oyun geliştirme, video düzenleme gibi geniş çaplı bir uygulama olan Blender, eskisinden daha profesyonel bir şekilde yer alıyor.

Çizim Yapma ve Fotoğraf Düzenleme

Adobe Photoshop ve Adobe Illustrator gibi ücretli birçok uygulama bulunuyor. Özellikle Adobe uygulamaları korsan kullanım açısından ön planda yer alıyor. Bu konuda kullanıcıların karşısında ücretsiz birçok yazılım çıkıyor. Bu yazılımlardan bazıları GIMP ve Paint.net olarak gösterilebilir. Bu 2 uygulama ücretsiz olmasının yanı sıra zaman zaman güncelleme alarak daha iyi ve daha stabil bir hale kavuşuyor. Adobe Photoshop uygulamasına göre birçok eksiği bulunsa da zamanla bu eksikliklerini kapatacağı düşünülüyor.