LG G6

LG, G serisini sonlandıracağını duyurdu

Bir LG çalışanı, şirketin G serisini sonlandırmayı planladığını ve bu seriye dahil olan yeni modellerin piyasaya sürülmeyeceğini duyurdu. LG’nin yeni amiral gemisinin hangi model ismiyle satışa sunulacağı henüz bilinmiyor.

Bir LG çalışanı tarafından yapılan açıklamaya göre Güney Koreli teknoloji devi, yeni bir G serisi akıllı telefonu satışa sunmayı planlamıyor. 2012 senesinde satışa çıkarılan Optimus G ile başlayan G serisine geride bıraktığımız 5 sene içerisinde G2 (2013), G3 (2014), G4 (2015), G5 (2016) ve G6 (2017) modelleri de dahil oldu. Ancak öyle görünüyor ki şirket, bundan sonra yeni bir seri ile temiz bir başlangıç yapmak istiyor.

LG G6

LG çift sayılı model isimleri kullanabilir

Çalışan tarafından paylaşılan bilgilere göre LG’nin yeni akıllı telefon serisine dahil olacak akıllı telefonların model isimleri iki sayıdan (örneğin 77 gibi), bir adet harf ve sayıdan (G7 gibi) oluşabilir veya modeller direkt olarak kendilerine özel adlara (Aqua, Vortex gibi) sahip olabilir.

LG’nin böyle bir karar almasının arkasında nasıl bir neden yattığını şimdilik kesin bir şekilde söyleyemiyoruz, ancak umuyoruz ki yeni serisinin ismi MWC 2018 etkinliğinde ortaya çıkacaktır.