whatsapp numara bildirimi 1

Kurumsal Hesaplar İçin Ücretli Whatsapp Business Güncellemesi Hazırlanıyor!

19 milyar dolarlık rekor satış fiyatı ile Facebook tarafından satın alınan Whatsapp uygulamasında kurumsal hesapların paralı hale getirilmesini içeren yeni bir güncelleme yapmaya hazırlanıyor.

Whatsapp Operasyon Direktörü Matt Idema‘nın açıklamasına göre Whatsapp üzerinden iletişim yapmaya çalışan büyük çapta ki girişimcilere sağlayacakları ek özelliklerin ücretlendirileceğini açıkladı.

Facebook; 19 milyar dolar vererek satına almış olduğu mesajlaşma platformu üzerinden para kazanmak için çalışmalara başlamış gözüküyor. Geçtiğimiz günlerde açıklanan kullanıcı sayılarına göre 1 Milyar kullanıcı sayısını geçmiş gözüküyor. Dolayısı ile bu hacimde kullanıcı sayısı bulunan ve gerek yeni müşteri gerekse mevcut müşterileri ile iletişim halinde olmak isteyen kurumsal markalarında elline de fırsatlar vermiş oluyor.

Whatsapp’ a eklenecek olan kurumsal ile ilgili yeni özellikler sayesinde kullanıcıların Whatsapp’taki büyük şirketlere ait hesaplarla daha kolay iletişim kurması sağlanacak. Hatta yakın zamanda kurumsal hesapların resmi hesaplar olduğu kanıtlayan yeşil tik işareti özelliğini de getirmişti.

Whatsapp‘ın blogunda “Küçük şirketler için ücretsiz olan Whatsapp Business uygulaması üzerinden kullanılacak yeni araçlar ve havayolu şirketleri, E-ticaret siteleri, bankalar gibi büyük şirketler için girişim çözümlerini test etmekte oldukları” ifade edildi.

WhatsApp Ne Zaman Ücretli Olacak?

Şirketlere ücret uygulamayı düşünen Whatsapp’ın ücretli özelliklerin neler olduğunu, ne zaman kullanıma açılacağı ve ücretlendirmenin detaylarını henüz açıklanmamış durumda.