koronaviruse-karsi-formul

KoronaVirüs’e Karşı Bağışıklık Güçlendirme Yolları

KoronaVirüs’e karşı bağışıklığımızı güçlendirmeliyiz. Her ne kadar virüsün aşısı bulunsa bile  bağışıklığımızı her zaman güçlendirmemiz gerekiyor. Örneğin Gribe her ne kadar alışkın olsakta virüsler mutasyona uğrayarak daha güçlü hale gelebiliyor. Bu durumun üstesinden gelmenin veya virüslere karşı daha dirençli olmanın yegane yolu, bağışıklık sisteminin güçlü olmasından geçiyor.

Sabah yazarı Gül Kireklo bu konuda soğan, sarımsak, sirke ve sabun kullanımını öneriyor. Ayrıca Adaçayı ile gargara yapılmasını da eksik edilmemesini söylüyor.

Kokusu yüzünden çiğ yemeyen soğan ve sarımsağın içindeki bileşenler mikroorganizmaların hücre zarlarına geçerek bakteriyel hücre ölümüne yol açıyor. Bu yüzden soğan, sarımsak tüketin. Özellikle çiğ tüketmeye gayret edin. Soğanı salatalara bol bol doğrayın. Sarımsağı zeytinyağına yatırarak daha da güçlendirin.

Sirkenin ise antibakteriyel ve ayrıca da dezenfektan ektisi bulunuyor. Sirke, içerdiği biyoaktif bileşenler sayesinde hücrelerdeki oksidasyonu önleme, antidiyabetik, antimikrobiyel, antitümör, antiobezite, antihipertansif ve kolesterol düşürücü etkilere sahip olma gibi fonksiyonel pek çok özelliğe sahip olması ile önem kazanıyor.

Ellerinizi çok sık yıkayın. Ellerinizi yıkarken Normal sabun tercih edin. Çünkü bizim vücumudumuzun da kendine ait bir mikrobiyatası bulunuyor. Antibakteriyeller virüslerle birlikte vücudun bu özelliğini yitirmesine neden olabiliyor.

NAR: Narın bağışıklık sistemini güçlendiren antioksidan özellikleri bulunur, C vitamini içeren portakal, greyfurt ve nar gibi yiyecekleri yiyerek ya da suyunu sıkarak tüketmek de hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı olur..

KoronaVirüs’e Karşı Enerji Macunu

100 gram bal, 1 tatlı kaşığı propolis, 1 tatlı kaşığı zerdeçal, 1 çay kaşığının 4/1’i kadar karabiberi karıştırıp, harmanlayın. Günde 2 kaşık tüketerek, bağışıklığınızı güçlendirip, enerjisinizi yükseltin.

Münver Ve Bal: 100 gram bal ile bir tatlı kaşığı toz halinde olan münver bitkisi ile karıştırın.  sabah akşam kullanabilirsiniz.