enabız uygulaması

Koronavirüs Test Sonuçlarına e-Nabız Üzerinden Erişilebilecek

Dünyayı saran koronavirüs için hükümetler çeşitli önlemler almaya devam ederlerken;  bir yandan da vatandaşlara “evde kalın” çağrısı yapılıyor. Bu dönemde Sağlık Bakanlığı, yaptığı  açıklama ile COVID-19 testi (korona virüs) yaptıranların sonuçlarına e-Nabız üzerinden bakabileceklerini açıkladı.

Ülkemizde’de koronavirüs vakaları görülmeye devam ediyor. Corona virüs mücadelesinde ki süreci kolaylaştırmak adına Sağlık Bakanlığı ve ilgili devlet kurumları yeni uygulamaları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda yapılan açıklama ile COVID-19 testlerinin sonuçlarına e-Nabız üzerinden ulaşılabileceği açıklandı.

Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklama şu şekilde: “Koronavirüs testi yaptırmış vatandaşlarımız test sonuçlarına e-Nabız uygulamasından ulaşabilir” şeklinde oldu. Bakanlığın açıklaması ile beraber test yaptıran insanlar, hastanelere gidip test sonuçlarını öğrenmek yerine evlerinden test sonuçlarına ulaşabilecekler.

e-Nabız uygulamasına ulaşmak için buradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz. Açılan sayfada TC kimlik numarası ve e-Nabız şifresini ile giriş yapabilir veya akıllı telefonlar üzerinden de iOS ve Android uygulamaları ile sonuçlara ulaşabilirsiniz. İlk defa e-Nabız kullanacak olan vatandaşlar ise e-Devlet’e girip e-Nabız şifrelerini oluşturup sonuçlarına ulaşabilirler.