Karbonhidrat Yag ve Proteinlerin Disinda Dorduncu Bir Besin Turu Kesfedildi

Karbonhidrat, Yağ ve Proteinlerin Dışında Dördüncü Bir Besin Türü Keşfedildi

San Francisco merkezli HVMN’de üretilmeye başlanan bir besin türü, sağlıklı beslenme ile kilo kayıpları için oldukça güzel özellikler sunuyor.

Uzun yıllardır nesilden nesile görülen biyoloji derslerinde aktarılan bilgilere göre, vücudumuzda enerji üretmek adına 3 besin türünden biri gerekiyordu. Ama geleceğe doğru gidildikçe besin türlerine de bir güncelleme gelmiş gibi duruyor.

San Francisco merkezli olan HVMN’de çalışmakta olan bilim adamları “Keton” adındaki yeni bir besin kaynağını gün yüzüne çıkardı.

Keton adındaki besin türü, vücutta çok yüksek enerji ve tokluk hissi sunuyor. Buna rağmen kilo aldırıcı bir etki sunmadığı açıklandı. Bu bakımdan yeni besin yüksek oranda performans sunarken kilo alımını da koruyor.

Bilim insanlarının keşfettiği ve üretilmeye başlanan saf keton esteri, normal ketondan çok daha farklı. Çünkü zamanında atalarımızın uzun zaman ayakta olmasına yardımcı olan ve gıda olmadığı sıralarda patlama enerjisine benzer özellik taşıyor. Karbonhidratlı yiyeceklerden önce keton tüketimi kan şekerini düzenlemekte ve ani yükselmeyi de önlüyor.