iphone 1

iPhone’lara Virüs Bulaşır Mı?, Nasıl Korunuyor?

Android telefonlara göre iPhone model cihazlar neden daha güvenilir? iPhone’lara virüs girmiyor mu? İşte bilinmesi gerekenler…

Windows ve Android’li cihazlar güvenlik bakımından Mac ve iPhone‘lara göre çok daha zayıf bir koruma kalkanına sahip. Bu durum zaten yıllardır ağızdan ağıza aktarılmakta. Android’e zararlı bir virüs bulaşabiliyor ama kullanıcılar bilinçliyse elbette korunabilirler.

Apple cihazlarına baktığımız zaman, bir Mac‘e virüs bulaştırmak için ciddi bir uğraş gerekmekte. iPhone’lara virüs bulaşır mı? İşte gerçekleri derinden görmemiz gerekiyor.

iOS Cihazlar Sizi Nasıl Koruyor?

Sandboxing: iOS’un kullandığı, “sandboxing” olarak ifade edilen yöntem sayesinde, uygulamalar kendi sınırlarını aşamıyor. Uygulamalar genel anlamda diğer uygulamaların verilerine erişim bile sağlayamıyor. Hatta tüm uygulamalar kısıtlı bir hesap üzerinden çalışma sergiliyor.

Ardı arkası kesilmeyen güncellemeler: Zararlı yazılımlardan korunmanın en büyük sebebi ise sürekli güncel kalmak. Bu bakımdan iOS’un Android’e göre çok daha büyük avantajı var. iOS’un yeni bir sürümü çıktığında tüm cihazlar hemen güncelleme yapabiliyor. Ama Android kullanıcıları model farklılığından dolayı sürekli bekliyor.