iphonelar 1

Bu iPhone’lar da Tarih Oluyor!

KGI araştırma firmasının paylaştığı verilere göre 2014 yılının en fazla satış rakamına ulaşmış olan modellerinden iPhone 5S (9 milyon satış adedi), ve iPhone 4 kullanıcıları gelecek olan güncellemeleri yakından takip ediyorlar. Ancak bu konu da Apple’dan gelen resmi bir açıklama bulunmuyor.

Apple‘a yakın kaynakların paylaştıkları bilgilere göre Apple iPhone 5S‘de ki desteğini yakın zamanda sonlandırabilir. Satışa sunulduğu dönemde fırtınalar estiren model, 3G desteği sunabiliyor. Bu durum da bir çok uygulamanın çalışmaması anlamına geliyor.

Apple‘ın yıllar önce satışa sunduğu ve tasarımı oldukça beğenilen telefonu iPhone 3G halihazırda artık pek çok uygulamayı çalıştırmıyor. iPhone 3G’nin bir üst sürümü; yıllar önce Apple ölüme terk ettiğinden Whatsapp‘ı bile bu telefonda kullanamıyorsunuz.

Satışa çıktığı ilk günde 4 milyondan fazla satış rakamına ulaşmış olan iPhone 4‘de de durum çok farklı değil..

iOS 11‘in kullanıma sunulması ile iPhone 5 ve iPhone 5C de Apple‘ın gözden çıkardığı telefonlardan oldu. iOS 12‘nin kullanıma sunulması ile pek çok yeni özelliği de barındıracak olan güncelleme sonrasında maalesef bu modellerde telefon mezarlığında ki yerlerini alacaklar.