iPhone Cuzdan 1

iPhone’da Cüzdan Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Tüm kartlarınız ve kuponlarınız kolay erişilebilecek bir yerde olsaydı harika olmaz mıydı? Bu makalede, “iPhone’daki Cüzdan nedir?” sorusunu cevaplayacağız ve size Cüzdan uygulamasındaki kartlarınızı, biletlerinizi, kuponlarınızı ve biletlerinizi nasıl yöneteceğinizi göstereceğiz!

iPhone’da Cüzdan Nedir?

Cüzdan; kredi kartlarınızı, banka kartlarınızı, kuponlarınızı, sinema biletlerinizi, biniş kartlarınızı ve ödül kartlarınızı tek bir yerde düzenleyen bir iPhone uygulamasıdır. Apple Pay’ı kullandığınızda, Cüzdan uygulamasında kaydedilen kartlara, kuponlara, biletlere ve geçişlere erişilebilir.

iPhone Cüzdan

Bir iPhone’da Cüzdanınıza Kredi Kartı veya Banka Kartı Nasıl Eklenir

İPhone’unuzdaki Cüzdan uygulaması cüzdan uygulaması simgesini açın.

Kredi Kartı veya Bankamatik Kartı Ekle öğesine (ilk kez Cüzdan’a kart ekliyorsanız) veya iPhone ekranınızın sağ üst köşesinde görünen mavi yuvarlak artı düğmeli daire artı düğme cüzdanına dokunun.

İPhone’unuzun ekranının sağ üst köşesindeki İleri’ye dokunun.

Daha Önce Kullandığınız Bir Kartı Eklemek

İPhone’unuzda daha önce bir satın alma işlemi yaptıysanız (örneğin App Store’da), kartınızın yanındaki kartın son dört basamağını görürsünüz. Cüzdanınıza eklemek ve Apple Pay’i ayarlamak istediğiniz kart bu ise, üç basamaklı CVV Güvenlik Kodunuzu girin ve İleri’ye dokunun.

Son olarak, Şartlar ve Koşulları kabul edin, ardından kartınızı Apple Pay için doğrulayın veya Daha Sonra Tamamlandı’ya dokunun. Kartı mümkün olan en kısa sürede doğrulamanızı öneririz çünkü doğrulanana kadar Apple Pay ile kullanamazsınız.

Bir iPhone’da Cüzdanınıza Yatılı Geçişler, Sinema Biletleri, Kuponlar ve Ödül Kartları Ekleme

Öncelikle, ilgili Cüzdan uygulamasına sahip olduğunuzdan emin olun, böylece biniş kartınızı, sinema biletinizi, kuponunuzu veya ödül kartınızı cüzdanınıza kaydedebilirsiniz.

Hangi uygulamaların Cüzdan ile uyumlu olduğunu görmek için Cüzdan uygulamasını açın ve Cüzdan için Uygulama Bul öğesine dokunun. Bu, sizi Cüzdan ile çalışan uygulamaları hızlı bir şekilde indirebileceğiniz App Store’daki Cüzdan Uygulamaları için sayfasına götürecektir.

İstediğiniz uygulamayı veya uygulamaları indirdikten sonra, ilgili uygulamayı açarak biniş kartı, sinema bileti, kupon veya ödül kartı ekleme işlemine başlayın.

Örneğin, bir kart eklemek istiyorsanız, uygulamayı açın ve Kartım -> DD Kartı Ekle’ye dokunun. Kart bilgilerini girdikten sonra, iPhone’unuzdaki Cüzdan uygulamasında görünecektir.