iPhone Xin en iyi ozellikleri ve kotu yanlari5

iPhone X’in en iyi özellikleri ve kötü yanları

iPhone X’in iyi özelliklerini ve kötü yanları neler? İşte Apple’ın onuncu yılına özel telefonu hakkında en iyiler ve en kötüler…

Geçtiğimiz salı günü uçtan uca OLED ekranlı 999 dolar fiyatıyla Apple’ın yeni telefonu iPhone X, üst seviye bir akıllı telefon olarak karşımıza çıktı. Apple’on genel satışlarını ne şekilde etkileyeceği henüz bilmiyoruz.

iPhone X 27 Ekim ön siparişine kadar satın alınmayacak. Bu bakımdan satın alım konusunda biraz düşünmek ve böyle bir fiyatı vermek için uzun bir süreniz elbette olacaktır.  Doğru bir kararı vermenin en basit yolu, iPhone X’in daha pahalı olan Apple modellerinden çok daha iyi bir performans sergilediği yolundan gitmek ve birazcık analiz yapmak olacaktır

iPhone Xin en iyi özellikleri ve kötü yanları1

KENARDAN-KENARA OLED EKRAN

iPhone X’de en dikkat çeken özellik, OLED ekran ile gelmesi oluyor. Muhtemelen şu ana kadar görülen en çarpıcı telefon ekranı diyebiliriz. Uçtan-uca ekran ile geliyor ve Xiaomi Mi Mix ile neredeyse aynı gibi duruyor.

Apple’ın Face ID ve Animoji kayıtları için kamera algılayıcı parçaları daha gelişmiş ve üst kısımda dikdörtgen bir çentik yer alıyor. Ancak Apple’ın tescilli avantajları, renklendirme ve parlaklık ayarlama gibi True Tone ekran teknolojisini ve yeni bir Super Retina takma adını sunuyor. iPhone X’in 5.8 inç gayrimenkulünde 458 ppi’de 2436 x 1125 çözünürlükte olması çok mükemmel bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.

iPhone Xin en iyi özellikleri ve kötü yanları2

ÖNDEN BAKAN KAMERA DAHA GÜÇLÜ

iPhone X’in üst kısmında yer alan çentikli kesikte saklı bir yeni kamera parçaları ve sensörleri yer alıyor. Bu parçalar ve sensörler yüzünüzü emojiye aktarıyor. Hatta yüzünüzü taramaktan daha fazlasını yapıyor. Ön kısımdan bakan modül artık kızılötesi bir kamera, sel aydınlatıcısı, yakınlık tarayıcısı ve ortam ışığının yanı sıra hoparlör, mikrofon, 7 MP kamera ve nokta projektörleri yer alıyor.

ANiMOJi, DÜZGÜN VE YENi BIR YÜZ HARiTALAMA KONSEPTİ

Animoji, önden bakan kamera ve iPhone X’in 3D haritalama sensörlerini kullanarak yüz hareketlerinizi, ifadelerinizi ve konuşmalarınızı karikatüre döküyor. Face ID tarafınca gerekli olan TrueDepth bileşenlerini kullanıyor ve Apple’ın mükemmelliğini ortaya koyuyor.

iPhone Xin en iyi özellikleri ve kötü yanları4

5.8 İNÇ EKRAN, DAHA KÜÇÜK BİR GÖVDEDE DAHA BÜYÜK EKRAN

Apple’ın iPhone X’deki uçtan-uca ekranını iPhone 8 ile kıyasladığımızda çok daha küçük bir gövdede daha büyük bir ekran olduğu fark ediliyor. Boyutlara baktığımızda 5.8 inç bir ekran ile geldiği fark ediliyor.

 

iPhone X’in Kötü Yanları

iPhone X’in elbette diğer cihazlarda olduğu gibi bazı kötü yanları bulunuyor. İlk sorumuz fiyatını hak ediyor mu? İşte kötü yanları….

iPhone X’deki Özellikler fiyatın bu kadar artmasına değer mi derseniz eğer, inanın değmiyor.

iPhone X’in tek el kullanımı zorlaştıracağı doğrumu? Aslında bu soruyu home tuşunun kalması ve bazı hareketler ile yeni bir deneyim sunmasını daha önceden gördük. Bu bakımdan yeni bir sayfa açarcasına eski telefon kullanımlarınızı unutun.

Son olarak fiyat yurt dışında ciddi anlamda ideal derecede. Ancak bu fiyat artışı ülkemizdeki vergilerden dolayı daha fazla bir oranda kullanıcıya yansıyor. Bu bakımdan karar vermek elbette zor olacak.