iPhone 8 on ve arka kameralarla 60 FPSde 4K videoya destek verebilir

iPhone 8, ön ve arka kameralarla 60 FPS’de 4K videoya destek verebilir

iPhone 8 Apple’ın HomePod firmware’inde sızıntı bugün devam ediyor. Tasarım ve yüz tanıma bilgileri gibi daha önceki ayrıntıları takiben Portekizli haber sitesi iHelp , iPhone 8’in hem ön hem de arka kameralarla saniyede 60 karede 4K video kapasitesine sahip olacağını gösteren kodu buldu.

Aşağıdaki ekran görüntüsünde görülen kod, 60 FPS’de 4K video desteği olan bir cihazı göstermektedir. İlginç olan şey ise her bir çizgiye uygulanan bir “ön” ve “arka” tanımlayıcı da var, görünüşe göre her iki kameranın da yüksek kalitede videoyu destekleyeceği düşünülüyor.

Şu anda, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus sadece arka kamera ile 4K video desteği var ancak yalnızca 30 FPS’de. Bu arada, ön kamera 1080p ile sınırlı.

HomePod ürün yazılımına göre, arka ve ön kameralardaki 4K video, Apple’ın yeni HEVC dosya türünü de destekleyecek ve bu da dosya boyutunu önemli ölçüde azaltıyor. HEVC yarısında dosya boyutlarını kesebilir ve 4K içeriğinin büyük dosya boyutu ile karşımıza çıkmasına son verebilir.

Özellikle arka kamera ile birlikte 60 FPS’e sıçrama, birkaç ön cephede mantıklı. Birincisi, Apple her donanım iterasyonuyla iPhone fotoğraf makinesini neredeyse her zaman geliştiriyor ve bir sonraki adım olarak 60 FPS’yi desteklemeyi düşünmüş olabilir. iPhone 8’in ayrıca Apple’ın ARKit çerçevesinin bir parçası olarak arttırılmış gerçeklik yetenekleri sunması ve 60 FPS desteği sayesinde daha iyi izleme gibi AR geliştirmelere izin verilmesi bekleniyor.

HomePod kodundaki bu iPhone 8 sızıntıları bir miktar tuzla alınmalıdır, ancak bilinmeyen kaynaklardan gelen diğer sızıntılardan daha güvenilirdir . HomePod yazılımındaki kod , cihazın yüz tanıma desteğiyle ilgili ayrıntılar da sunarken , iPhone 8’in ön tasarımını bu hafta başlarında doğruladı .

O zamandan beri, geliştiriciler ürün yazılımından keşifler yapmaya devam ediyor. Örneğin, Kod , Face ID için yeni bir ‘SmartCam’ modu için Apple Pay desteğini ima ediyor.

iPhone 8 ön ve arka kameralarla 60 FPSde 4K videoya destek verebilir 1