os11 Handson 1

İOS 11 Hands-On Şaşırttı

Apple yazılım geliştiricilerinin yeni sürüme hazır olup olmadıklarını test edebilmeleri için mobil yazılımı iOS 11′ sürümünü resmen açıkladı.

Öncelik ile belirtmek gerekir ise şayet bir uygulama geliştirici değilseniz şu an ki sürümü mevcut cihazınıza indirmenizi tavsiye etmeyiz. Sabırlı olun çünkü ilerleyen günlerde kullanıcılar için de beta sürümünün  çıkacağını belirtelim.

Yılın ilerleyen günlerinde, muhtemelen ekim ayında gelecek olan güncelleme ile gerek ekran üzerinden kullanılabilen özellikler yani kontrol merkezinden, harita güncellemelerine kadar bir çok değişiklik ile karşı karşıya kalacağız gibi gözüküyor.

IOS 11 gördüğümüz kadarı ile şu ana kadar her ne kadar IOS 10’a benzediği yerler olmasına rağmen farklılaştığı noktalarda bulunuyor.

Şaşırtıcı derecede stabil çalışan bir yazılım olarak görünüyor. Yeniden geliştirilen ve tasarlanan Kontrol Merkezi, bildirimler / kilit ekranı kombinasyonu gibi noktalara baktığımızda tam anlamı ile beğenimizi kazandı diyebiliriz. İlk gözümüze çarpan değişiklikler ise Apple Store’un logosunun değişmesi, Geri bildirip yapabileceğiniz Feedback uygulamasının gelmiş olması, Hesap makinesi biraz da android hesap makinesine benzer bir tasarım ile yenilenmiş, uygulama geçişlerinde animatik değişkliğin yanında, Kademeli olarak ayarlanabilen bir flash ışığı uygulamasıda gelmiş gözüküyor. Bu gibi değişikliklerin içinde en dikkat çekici olanı ise bildirim paneline Hücresel verinin tek tuş ile açılıp kapanmasını sağlatan tuşun bildirim paneline gelmiş olması.

IOS 11‘de zaten ilerleyen günlerde çok kapsamlı olarak ele alacağımız bir çok konun var olduğunu söyleyebiliriz.

os11 Handson 2os11 Handson 3os11 Handson 4

os11 Handson 6os11 Handson 5