Instagram

Instagram’da Yaşanan Erişim Sıkıntısı

Instagram, Türkiye genelinde erişim bakımından sıkıntı yaşamadı. Ancak dünya genelinde birçok ülkede Instagram erişim sıkıntısını yaşadı. Türkiye’nin bu konuda etkilenmemesi ve birçok ülkenin erişim sıkıntısı yaşaması probleme sebep oldu.

Instagram kullanıcıları gece yarısından itibaren sabah saatlerine kadar sosyal medya kullanıcıların çoğu erişim problemiyle karşı karşıya kaldı. Eişimin olup olmadığını gösteren Downdetector adında olan sunucu kontrol sitesinde de bu durum gösterilmiş oldu.

Instagram

Türkiye’nin etkilenmemesi ancak birçok bölgenin etkilendiğini yukarıda bulunmakta olan haritada da göreceksiniz. Isı haritasında göreceğiniz üzere yaşanmış kesintiden en çok etkilenen bölge Amerika Birleşik Devletleri oldu. Bunun dışında kullanıcıların belirli bir kısmı ise erişim sağlama konusunda uğraşırken ‘5xx Server Error’ hatası ile karşı karşıya kaldı. Nedeni belli olmayan erişim sıkıntısı çoğu kullanıcı için bir süre can sıkıcı bir hal aldı.

Facebook tarafından da yapılan açıklamada sorunun farkında olunduğunu belirtti. Bu sorunun çıkması ve Facebook tarafından yapılan açıklamadan kısa bir süre sonra oluşan erişim sıkıntısı giderilmiş oldu.