Instagram 1

Instagram’a sonunda çevrimdışı özelliği geliyor

Instagram’a yeni bir özellik geliyor. Artık kullanıcılar çevrimdışı moduyla internet olmasa bile uygulamaya giriş yapıp kullanabilecekler. İşte o özellik ve detayları!

Facebook F8 geliştirici konferansı sırasında geleceğe dair planlarından bahsederken, en popüler uygulaması olan Instagram hakkında bazı açıklamalarda bulundu. F8‘de açıklamalarda bulunan Zuckerberg, Instagram için çevrimdışı modunun geleceği ve kullanıcıların internetsiz ortamlarda bile uygulamayı kullanacağını söyledi.

Instagram’ın diğer pazarlara yönelik çok daha fazla gelişmesine öncelik edebilmek adına, yeni özelliği tüm pazarları dikkate alarak sunmayı planlıyor. Yeni gelen çevrimdışı moduyla beraber internet hızının pek yüksek olmadığı pazarlarda kullanıcıların kesintisiz bir deneyim yaşaması için geleceği belirtildi.

Instagram yönetimi

Çevrimdışı Modu Geliyor!

Çevrimdışı moduyla birlikte Instagram kullanıcıları internet bağlantıları olmadığı anlarda bile güncel içerikleri ve bildirimleri görebilecek. Ayrıca takip etme ve yorum yapma gibi bazı özelliklerinde bu modda çalışacağı iddia edildi. Böylelikle kullanıcılar internet bağlantısı olmadığı sırada yaptığı işlevlerin kaydedileceği ve internet bağlantısı sağlandığı an otomatik bir şekilde işlevlerin yerine göre işleneceğini düşünebiliriz.

Bu özellik şuan için Beta sürümdeki Android kullanıcılarına gelmiş durumda. Final sürümünün ise ilerleyen günlerde testin başarılı tamamlanmasının ardından tüm kullanıcılara geleceğini duyuruldu.