instagram otomatik video oynatma kapatma 1

Instagram Otomatik Video Oynatma Nasıl Kapatılır?

Instagram’da otomatik oynatma videolarını kapatmayı düşündünüz mü? Bir Wi-Fi üzerindeyken, videolar onlara erişmeden önce önyüklenir ve böylece kaydırdığınızda otomatik olarak oynatılır. Ancak, bir 3G / 4G mobil veri planındaysanız, onu durduramazsınız. Instagram’da çok fazla zaman harcamak bilmeden önce GB’lerin verilerini alır. Anlaşılan Instagram’ı kullanmak istiyorsun ama aynı zamanda mobil verilerini de saklamak istiyorsun.

Varsayılan olarak, Instagram daha iyi bir kullanıcı deneyimi için videoları oynatabilir. Mobil veri planınızı bu otomatik oynatım videolarından kaydetmek istiyorsanız, yapmanız gerekenler. Instagram, hesap ayarlarınızda veri kullanımınızı azaltan bir geçici çözüm sunar ve Instagram otomatik oynatma videolarını devre dışı bırakmanın düşük verilerde olduğunuzu anlamasını sağlar.

instagram otomatik video oynatma kapatma

Instagram Otomatik Videoları Nasıl Kapatılır?

Bu makaleyi okumadan önce, telefonunuzdaki Instagram uygulamasını en son sürüme güncellediğinizden emin olun. Instagram’daki otomatik oynatma videolarını kapatmak için yapmanız gerekenler:

  • Instagram’ı açın, sol alt köşedeki profil simgesine tıklayarak profilinize gidin. Sağ üst köşede yer alan Instagram ayarını üç noktaya (Android) veya ayar dişli simgesine (iPhone) sahip olanı bulun.
  • Instagram seçeneklerinde aşağıya doğru kaydırın ve “Hücresel Veri Kullanımı” ayarını bulun.
  • Orada iki seçeneğiniz var, istediğiniz seçeneği tercih edebilirsiniz ancak bu durumda kılavuzun konusu hakkında ‘Az Veri Kullanın’ seçimini yapacağız. Bu seçeneğin seçilmesi veri planını etkilemez ve Instagram’dan bir yığın veri kaydedersiniz.

Wi-Fi kullanırken bu şeyin işe yaramayacağını ve videoların Wi-Fi bağlantısında otomatik olarak oynatılacağını bilmelisiniz.