igtv para kazanma

Instagram kullanıcılarına para kazandıracak!

Nisan 2012 yılında Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alınan ve o dönemde 30 milyon kullanıcısı olan Instagram, kullanıcıları için bir gelir modeli üzerinde çalışıyor. Bu geliştirme modeli ile beraber  aynı zamanda bir uygulamayı da kullanıcılarına sunmuş olacak. Bu da Instagram ve Youtube’un rekabetinin artması demek. İşte detaylar…

IGTV videoları artık para kazandırmaya başlayacak

Kısa bir süre önce Instagram  yeni güncelleme yayınlayarak, IGTV videolarına reklam yerleşimi yapılacağını açıkladı. maksimum 15 saniye olacak olan reklamlar, ürün satışlarını konu alıyor. Reklam’ın ilgili link’ine ulaşmak için ise yukarıya doğru bir kaydırma değil, üstüne tıklama uygulanacak. Uygulancak olan model nedeni ile de reklam bağlantılarının açılma oranı daha yüksek olacak.

igtv

Bu alandan elde edilen reklam gelirleri ise yayıncı ile paylaşılacak. Ancak şimdilik yayıncı ile ne kadarlık bir oranın paylaşılacağı hakkında bir açıklama yapılmadı.

Uygulancak olan Instagram reklamları öncelikle belirli bir kesim üzerinden test edilecek. Edinilen bilgiye göre ise ingilizce olarak hazırlanan içerikler  üreten 200 civarında fenomen belirlenmiş ve bu konuda çalışmaya başlamış durumda. Bu şekilde kullanıcılar rakamları henüz belli olmasa da tatmin edici ücretler alacak gibi gözüküyor.