Instagram Hikayeler

Instagram, Hikayeler’e gönderi ekleme özelliğini kullanıma sunuyor

Instagram, kullanıcıları tarafından beğenilen Hikayeler’e yeni bir özellik daha ekledi. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, akış bölümünde gördükleri herhangi bir gönderiyi üzerinde bazı düzenlemeler yaparak Hikaye olarak paylaşabilecek.

Facebook tarafından satın alındığından beri yeni bir özellik geliştirmek yerine Snapchat’in var olan tüm özelliklerini kopyalamayı tercih eden Instagram, uzun bir süre sonra kendine has bir özelliğin platforma eklendiğini duyurdu. Yeni özellik sayesinde kullanıcılar, kendi akış bölümüde bulunan gönderiler üzerinde bazı düzenlemeler yaparak Hikaye oluşturabiliyor.

Bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar ve sayfalar arasındaki etkileşim başta olmak üzere platformdaki etkileşimin artacağını düşünen Instagram, kullanıcıların fotoğraf paylaşımı yapmadan önce uzun uzun düşünmesine neden olmamak için yeni özelliğe bazı kısıtlamalar da koymuş. İsteyen kullanıcılar, fotoğraflarının veya diğer gönderilerinin başka kullanıcıların Hikayeler’inde görünmesini engelleyebilecek.

Instagram Hikayeler

Yeni özellik Android işletim sisteminde kullanıma sunuldu ancak şirket tarafından yapılan açıklamaya göre iOS kullanıcılarının biraz daha beklemesi gerekiyor. Özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı kesin olarak belirtilmedi.