Instagram hikayeler icin ekran goruntusu uyarilarini test ediyor1
The Instagram app is seen on an iPhone on 16 March, 2017. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto via Getty Images)

Instagram, hikayeler için ekran görüntüsü uyarılarını test ediyor

Instagram, başka kişinin hikayesinde ekran görüntüsü alındığı zaman kullanıcıları gönderilecek uyarı özelliğini test ediyor. Teste tabii tutulan kullanıcılar, arkadaşlarının ekran görüntüsünü aldığında arkadaşınıza bir uyarının gönderileceği şeklinde uyarı alıyor.

Testte yer alan kişiler hikayeyi kim görmüş listesine giderek, fotoğraflarının ekran görüntüsünü kim almış diye merak ediyorsa isminin yanında bir kamera deklanşör logosu görerek kimim çektiğini anlayabilecek. Açık konuşmak gerekirse, birileri hikayenizde ekran görüntüsü aldığında sizler hikayenizi kim görmüş diye bakacaksınız ve sağ kısımda kim ekran görüntüsü almışsa kamera deklanşörü sembolü göreceksiniz.

https://twitter.com/__cajb/status/961481844981157888

Instagram’da yer alan açıklama ise “her zaman Instagram’daki deneyimi geliştirmek için test ediyoruz ve sizin için önemli olan her özelliği sunmaya çalışıyoruz” diyerek testi kabul etti.

https://twitter.com/readbyher/status/962606574060490752

Instagram, bu özelliği tüm kullanıcılara getirmeden önce etkileşim üzerinden etki sağlayıp sağlamadığı veya olumsuz durumlara neden olabilir mi? diye sınamayı kullanmakta. Çünkü daha az hikaye gösterimine neden olabilir.