Hesabimi nasil silerim 1

Instagram Hesabınızı Nasıl Silebilirsiniz?

Sosyal medya, zamanımızın en önemli parçası ve güvenilir bir geri bildirim aracıdır. Ancak kamu ile paylaştığınız bilgiler; ister özel ister iş, yalnızca size kalmış. Bu nedenle her platform, sosyal ağ üyeliğinizi sonlandırma ve sosyal medya faaliyetlerinizin izlerini silmeye hakkınızı verir.

Instagram profilleri bile birkaç saniye içinde silinebilir; tüm resim ve videoları platformdan kaldırın. Ancak, genellikle, hesabın kalıcı olarak silinmesinin bu son adımı gerekli değildir. İçeriğini yalnızca herkese açık algıdan geçici olarak kaldırmak isteyen kullanıcılar Instagram’daki profilini geçici olarak devre dışı bırakabilir. Bunun için sizlere nasıl çalıştığını açıklayacağız.

Instagram Hesabını Devre Dışı Bırak

Instagram, kullanıcıların hesapları geçici olarak devre dışı bırakmalarına izin verir. İçeriğinizi İnternet’ten geçici olarak kaldırmak istiyorsanız, hesabınızı geri alınamaz bir şekilde silmek zorunda değilsiniz.

Devre dışı bırakma, akıllı telefon uygulaması üzerinden gerçekleştirilemez, ancak yalnızca tarayıcıdaki web arayüzü üzerinden gerçekleştirilebilir. Sadece beş adımdan oluşuyor.

Giriş yap: Tarayıcınızdaki Instagram giriş bölümüne gidin ve geçici olarak devre dışı bırakmak istediğiniz hesapla giriş yapın.

Instagram hesap silme

Profili Düzenle’yi seçin: Instagram profilinizin hesap ayarlarını görüntülemek için Profili Düzenle düğmesini tıklayın.

“Hesabımı geçici olarak devre dışı bırak”: Instagram hesabınızın hesap ayarlarında, sağ alt köşede “Hesabımı geçici olarak devre dışı bırak” bağlantısını göreceksiniz. Üzerine tıklayın ve bir sonraki sayfadaki talimatları izleyin.

Devre Dışı Bırakma Yasağı: Instagram hesabınızı devre dışı bırakmak için önce bir gerekçe belirtmeniz gerekir.

Devre dışı bırakma işlemini sonlandır: Görüntülenen sorun çözme stratejilerine rağmen hesabınızı devre dışı bırakmak istiyorsanız, kararınızı hesabın şifresiyle onaylayın. Ardından, “Hesabı geçici olarak devre dışı bırak” düğmesine tıklayarak devre dışı bırakma işlemini kapatın.

Hesabınızı devre dışı bıraktıktan sonra, tüm fotoğrafları, yorumları ve beğenileri içeren Instagram sayfanız geçici olarak çevrimdışı duruma getirilir. Tekrar giriş yaparak hesabınızı yeniden etkinleştirene kadar içeriğiniz gizli kalacaktır.

Kalıcı Olarak Instagram Hesabını Sil

Instagram hesabının ağdan yalnızca geçici olarak değil kalıcı olarak kaybolmasını istiyorsanız, hesabınızı silmek için aşağıdaki adımları izleyin. Ancak unutmayın: silinen Instagram hesabı geri yüklenemez. Silme işlemi iki adımda gerçekleşir.

İptal isteğini haklı göster: Instagram hesabının devre dışı bırakılması gibi, sosyal medya şirketi de silme isteğini haklı çıkarmana izin veriyor. Yine, daha önce seçim yapmak için belirtilen seçeneklere sahipsiniz.

Silme işlemini onayla: Bir gerekçeye karar verdikten sonra, tek yapmanız gereken silme işlemini başlatmak için şifrenizdir. “Hesabımı kalıcı olarak sil” seçeneğini tıklayarak Instagram hesabınızın değiştirilemez silinmesini onaylayın.